Politika

Župan Kolar pozvao ministra Butkovića u radni posjet- još nije određeno kojim koridorom ide brza cesta Varaždin-Krapina

Naime ministar Butković izjavio je jučer kako je raspisan natječaj za izgradnju brze ceste Varaždin-Krapina. Kazao je kako je ta investicija vrijedna više od 30 milijuna eura.

Župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar odgovorio je kako ministar Butković ima sjajne odnose sa županom Stričakom i da je jako zadovoljan što je raspisan natječaj za radove brze ceste Varaždin-Krapina, no međutim da postoji jedan problem.

-Ministra Butkovića sam 8 puta pozvao u službeni posjet Krapinsko zagorske županije, sa željom da imam još bolje odnose sa njim nego što ima kolega Stričak, iako znam da to iz određenih razloga nije moguće. Vrlo sam nezadovoljan iz razloga toga što nemamo istu dinamiku provedbe tog projekta, te se pitam kako je moguće da ovdje imamo već natječaj za izvođenje radova, a na području Krapinsko zagorske županije, gle čuda, nemamo još niti spremnu projektnu dokumentaciju- istaknuo je župan Kolar te kazao kako osim što nema projektne dokumentacije, nije definirana ni dionica kojom će ići ova brza cesta.

-Ja evo po 9-ti puta službeno u najboljoj vjeri, želji i volji da zajedničkom suradnjom, pozivam ministra Butkovića da sjednemo, da izdefiniramo dionicu brze ceste koja prolazi Krapinsko zagorskom županijom i da se ubrza proces samog projektiranja, dobivanja dozvola, i da u što kraćem roku se raspiše natječaj za izvođenje brze ceste Krapina-Varaždin i na području Krapinsko zagorske županije. S obzirom da je jučer ministar izjavio da mu je to prioritet, onda bez građevinske dozvole ne možemo niti započeti rad- kazao je Kolar

Na pitanje kojom dionicom bi išla brza cesta, Kolar odgovara:

-Eto pitanja za milijun dolara. Bilo je 5 dionica koje su se razmatrale kao studija izvodljivosti i ostale su 2. Jedna koja ide preko jer Jesenja za Krapinu, i jedna koja ide preko Svetog križa začretja. Naš stav smo izrazili, a to je da se Krapina na ne bi smjela zaobići, kao što se zaobišla sa prugom, i tu za nas nema dileme. Međutim, mi smo u izradi prostornog plana Krapinsko zagorske županije, i ja ne mislim čuvati dva koridora, za to nema apsolutno nikakve razlike, što više jedan koridor koji se čuvao kroz Sveti križ Začretje koji ide i sada se predlože neki drugi. Prema tome da bi to riješili moramo sjesti, moramo donijeti konačnu odluku da bi se moglo ići u izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova, tako da je tu naravno i potreban kompletan stručni tim naših Hrvatskih cesta, direktor Škorić, ministar Butković, gradonačelnici i načelnici Krapinsko zagorske županije preko koji bi brza cesta morala ići. Prema tome, eto, danas s mog kabineta je otišao 9-ti poziv ministru i vjerujem da ćemo se uskoro sresti na području Krapinsko zagorske županije u službenom radnom posjetu- zaključio je Kolar

tleljak/zip.com.hr 15.03.2023.

Aktualno

Exit mobile version