Sport

ZLATNA SANDRA PERKOVIĆ

Naša najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković u dramatičnom finalu Europskog prvenstva u Muenchenu za osam centimetara nadmašila je Njemicu Kristin Pudenz, kojoj je pripalo srebro.

Sandra Perković

Šesto uzastopno europsko zlato zauvijek je upisalo Sandu Perković u knjigu najuspješnijih sportašica i sportaša Hrvatske. Moramo istaknuti da niti jedna druga atletičarka nema više od četiri europska zlata u jednoj disciplini, a Perković je ovom medaljom nanizala čak šest zlata. Podsjećamo, prvu medalju osvojila je još 2010. kao 20-godišnjakinja u Barceloni, zatim 2012. zlato u Helsinkiju, 2014. u Zurichu, 2016. u Amsterdamu, a 2018. u Berlinu. Sad nakon četiri godine ponovno osvaja zlatnu medalju i to šestu po redu – s pravom ju nazivaju “Hrvatska atletska kraljica”.

Marija Tolj

Druga hrvatska predstavnica u finalu, 22-godišnja Marija Tolj, završila je na šestoj poziciji sa 63.37 metara, što je za metar kraći hitac od njezinog osobnog rekorda postavljenog ranije ove godine. Tolj je nakon treće serije držala osmo mjesto, posljednje koje osigurava nastavak natjecanja, sa skromnim rezultatom od 57.57 metara, da bi u petoj seriji ostvarila dobar hitac kojim je popravila plasman za dva mjesta.

Marko Čeko

Najbolji hrvatski skakač u dalj, 22-godišnji Kninjanin Marko Čeko, solidno se predstavio na kontinentalnoj smotri. Zauzeo je osmo mjesto u finalu Europskog prvenstva s rezultatom od 7.77 metara. Čeko je svoj najbolji skok ostvario u trećoj seriji kojim je osigurao nastavak natjecanja, odnosno još tri skakačke serije. Zlato je osvojio sjajni Grk Miltiadis Tentoglou s novim rekordom europskih prvenstava od 8.52 metara.  

Sandra Perković

Imamo zaista senzacionalne sportašice i sportaše, kako smo već i pisali i svakodnevno se ova teza pokazuje točna. Čestitke svima! Bravo za Hrvatsku!

Sandra Perković

zip.com.hr/https://www.hoo.hr/hr// https://www.facebook.com/sandraperkovicfanpage 17.06.2022.

Aktualno

Exit mobile version