Politika

ZDS i dalje vodi Stanko Belina – “Zadovoljni smo utjecajem stranke na politički život u KZŽ”

Na izbornoj skupštini Zagorske demokratske stranke za predsjednika je ponovno izabran dr. Stanko Belina.

Zagorska demokratska stranka djeluje već 26 godina, a novi/stari predsjednik Stanko Belina, u izjavi za Radio Stubicu iskazao je zadovoljstvo utjecajem stranke na politički život u Krapinsko-zagorskoj županiji u tom razdoblju.

Također je podsjetio da je stranka 4 godine participirala u vlasti na nivou Županije, a ostalo vrijeme je bila konstruktivna oporba. Belina je istaknuo da je veći dio smjernica koje je stranka zacrtala na osnivačkoj skupštini 1997. godine ostvaren, jer su i ostale stranke prihvaćale te smjernice i dale svoj doprinos razvoju Zagorja.

– U slijedećem periodu stranka će nastaviti djelovati kao regionalna politička stranka i boriti se za regionalne interese zagorskog čovjeka, ostati na tragu na kojem je bila i do sada, te dati određeni politički doprinos, ovisno i o izbornim rezultatima – kazao je Belina.

U izbornom dijelu za potpredsjednike stranke izabrani su Marijan Obestar i Srećko Papišta, u Predsjedništvo Nina Gradiški Zrinski, Nevenka Vnuk, Željko Belina, Mladen Popović i Kos Julije. Za glavnu tajnicu stranke izabrana je Brigita Rogan.

zip.com.hr 27.02.2023.

Aktualno

Exit mobile version