Društvo

U pripremi set mjera za motivaciju liječnika u KZŽ prema riječima župana Kolara

Župan Željko Kolar na prigodnoj svečanosti povodom obilježavanja 20 godina rada Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije istaknuo je kako je opće poznata činjenica da nedostaje liječnika.

Prema riječima župana loša zdravstvena politika u cijeloj Republici Hrvatskoj dovela do toga da imamo problema s manjkom doktora u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Iz tog razloga Županija je već pripremila set mjera kako bi se na neki način poništio financijski jaz između onih doktora koji rade u privatnim ordinacijama i onih koji rade unutar Doma zdravlja.

Istaknuo je između ostalih problema, da je i velika razlika u primanjima za jedan te isti posao svakako loša poruka te kako je to potrebno riješiti zakonom i pravilnicima. Svjesni da se to sve mora promijeniti kako bi svi stanovnici Županije imali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i kako bi se spriječio odljev liječničkog kadra, Županija je spremna tu razliku u primanjima liječnika pokriti. Također je rekao da bi trebalo na neki način dodatno motivirati liječnike da oni koji su u sustavu ostanu, ili ostale da dođu raditi u Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije. Stoga je u KZŽ u pripremi set mjera koje se odnose na kupnju stana, automobila ili pomoć kod otplate kredita potencijalnim budućim liječnicima koji bi se zaposlili na području naše županije, to će vezati za određene godine vjernosti samoj ustanovi a o njima će se raspravljati već tijekom ovog mjeseca.

Liječnika obiteljske medicine trenutno nedostaje u ambulantama u Krapini, Zaboku, Gornjoj Stubici, Konjščini, Humu na Sutli i Loboru.

zip.com.hr 02.04.2023.

Aktualno

Exit mobile version