Politika

U Općini Marija Bistrica završili izbori za Vijeća Mjesnih odbora – prevladavaju HDZ-ovi vijećnici

U nedjelju, 29. listopada 2023. održani su izbori za Vijeća Mjesnih odbora u Općini Marija Bistrica. Ukupni odaziv na ove izbore bio je jako malen, svega 10,27 posto.

Od ukupno 10 naselja, u pet kandidaturu je predao samo HDZ, a u preostalih pet su predane po dvije kandidature. Tako je u Vijeća mjesnih odbora u Humu Bistričkom, Globočecu, Poljanici Bistričkoj, Podgrađu i Sušobregu Bistričkom prošlo je svih pet kandidata sa liste HDZ-a.

U preostalih pet naselja kandidaturu su predale dvije liste. U Mariji Bistrici u vijeće Mjesnog odbora izabrana su četiri kandidata s liste HDZ-a, i jedan s liste HSS/HNS-Liberalni demokrati. U Podgorju Bistričkom tri će kandidata u Vijeće s liste HDZ-a, a dva s liste HSS/HNS-Liberalni demokrati.

U Tugonici su izabrana tri kandidata s liste HSS/HNS-Liberalni demokrati, a dva s liste HDZ-a. U Selnici su također izabrana tri kandidata s liste HSS/HNS-Liberalni demokrati, a dva s liste HDZ-a. U Mjesni odbor Laz Bistrički, Laz Stubički izabrana su četiri kandidata s liste HDZ-a i jedan sliste HSS-a.

zip.com.hr 30.10.2023.

Aktualno

Exit mobile version