Društvo

O modelima financiranja obnove “kumrovečke pruge” razgovaralo se u HŽ infrastrukturi – vjerujem da se mičemo s “mrtve točke” – kazao je gradonačelnik Brlek

U srijedu, 08. veljače su gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek, načelnik općine Dubravica Marin Štritof i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar bili na sastanku uz HŽ infrastrukturi s predsjednikom Uprave HŽ infrastrukture Ivanom Kršićem i članom Uprave HŽ infrastrukture Draženom Barišićem.

Sastanak u HŽ infrastrukturi uslijedio je nakon sastanka vezano uz revitalizaciju “kumrovečke pruge” koji se održao 2. veljače ove godine u Kumrovcu. Puno se od ulaska u Schengen govori o “kumrovečkoj pruzi”, koja je već bila pomalo zaboravljena i nije u funkciji već 20 godina. Na ovom sastanku se konkretnije razgovaralo o modelima financiranja obnove koja nije upitna.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek rekao je da je na sastanku bilo vidljivo da volja i želja za revitalizacijom pruge postoji na obje strane i da će se sigurno cijela priča pomaknuti s “mrtve točke” jer je sastanak bio konstruktivan i pun volje za obnovom ove pruge.

-I HŽ infrastruktura i mi, jedinice lokalne samouprave kroz koje pruga prolazi, želimo da se što prije ova pruga obnovi kako bismo bili bolje povezani i sa našim glavnim gradom, Zagrebom, i sa susjednom Slovenijom. Veliki broj naših mještana radi ili u Zagrebu, Zaprešiću ili u Sloveniji. Jasno nam je da za obnovu pruge trebaju velika sredstva, radi se o 19 kilometara pruge samo do Klanjca, a do Zagorskih Sela 34 kilometra, ali se nadamo da će se naći model za financiranje – napomenuo je Brlek  te dodao kako će se modeli financiranja predložiti ministru Butkoviću koji bi prijedloge trebao usuglasiti s ministrom financija Markom Primorcem.

zip.com.hr 10.02.2023.

Aktualno

Exit mobile version