Društvo

Mladež HDZ-a po prvi put zastupljena u upravljačkom odboru IYDU-a

Izaslanstvo Mladeži Hrvatske demokratske zajednice boravilo je u Marakešu (Maroko) od 26. do 30. travnja na izbornom kongresu Vijeća Međunarodne unije mladih demokrata (IYDU), koji broji 127 pomladaka iz 81 države svijeta.

Delegaciju Mladeži predvodio je predsjednik Maksimilijan Šimrak, a sudjelovali su i glavna tajnica Mladeži Judita Emić te međunarodna tajnica Tea Jerković. Za predsjednika IYDU-a izabran je Michael Dust iz podmlatka njemačke Kršćansko-demokratske unije (CDU) kojemu je ovo drugi mandat na čelu organizacije, dok je glavna tajnica Mladeži Judita Emić izabrana za jednu od potpredsjednica organizacije čime je Mladež prvi puta zastupljena u upravljačkom odboru IYDU-a.

Predsjednik Mladeži Maksimilijan Šimrak naglasio je da ulazak u upravljačke strukture Međunarodne unije mladih demokrata predstavlja veliki uspjeh koji dolazi kao potvrda kontinuiranih napora u izgradnji snažne međunarodne pozicije Hrvatske demokratske zajednice i Mladeži HDZ-a. Novoizabrana potpredsjednica Međunarodne unije mladih demokrata i glavna tajnica Mladeži HDZ-a Judita Emić u svojem je predstavljanju pred stotinjak predstavnika članica IYDU-a izrazila spremnost Mladeži da u naredne dvije godine pridonese okupljanju mladih diljem svijeta u promicanju zajedničkih demokratskih vrijednosti koje su ugrožene uslijed globalnih nesigurnosti i ruske agresije na Ukrajinu.

Inače, Međunarodna unija mladih demokrata, kao globalni savez podmladaka stranaka desnog centra i pomladak Međunarodne demokratske unije (IDU), prvi je put osnovana 1981. godine. Nakon što je ponovno uspostavljena 1991. godine, IYDU je izrasla u organizaciju koja danas broji 127 pomladaka iz više od 81 države diljem svijeta.

zip.com.hr 04.05.2023.

Aktualno

Exit mobile version