Politika

HDZ KZŽ: Kako će „mladi” i „perspektivan” stručnjak izvući bolnicu iz duga znaju samo zagorski SDP-ovci koji besramno uhljebljuju svoj kadar

Vezano uz nedavni izbor novog ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice HDZ KZŽ oglasio se priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

SDP u svojem pokušaju bavljenja politikom sveo se na prepisivanje podvala i neistina iz pojedinih medija. S druge strane, upravo za ono za što lažno optužuju HDZ i članove izvršne vlasti na nacionalnoj razini, oni sami rade na terenu i to bez imalo srama.

Upravo jedan takav primjer uhljebljivanja stranačkog kadra nedavno se dogodio u Krapinskim
Toplicama kada je “mladi” i “perspektivan” stručnjak s navršenih „već” 28 godina dobio zadatak da vodi Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice koja radi pod pritiskom dugovanja. Ta dugovanja mjere se u iznosu većem od 90 milijuna kuna, a posljedica su ni više – ni manje nego SDP-ovog dosadašnjeg lošeg upravljanja i župana koji se javno hvali kako je on taj koji određuje kome će bolnicu dati u ruke.

O imenovanju 28-godišnjeg člana predsjedništva SDP-a Krapinsko-zagorske županije Danijela
Javorića Barića pričalo se tjednima prije raspisivanja samog natječaja, a njegovo nedavno službeno imenovanje na mjesto ravnatelja te ustanove samo je potvrdilo činjenicu da je riječ o zapošljavanju koje su čelni ljudi županijskog SDP-a već ranije dogovorili.

U tom kadroviranju vodeće zagorske SDP-ovce ne brine ni činjenica da su u ruke mladog čovjeka dali osjetljivu zdravstvenu ustanovu koja grca u dugovima od 90 milijuna kuna.
Kako će osoba s 28 godina, kojoj je do sada jedino radno iskustvo bilo posao odvjetničkog
vježbenika i asistenta na Pravnom fakultetu gdje predaje Opću povijest prava i države, izvući
zdravstvenu ustanovu iz financijskih problema valjda znaju samo zagorski SDP-ovi lideri koji
između sebe i dogovaraju kadroviranja po Zagorju.

Inače, to nije jedino otvoreno kadroviranje SDP-ovih čelnika po zdravstvenim ustanovama u
Krapinsko-zagorskoj županiji. Svi se još uvijek sjećaju ne tako davnog igrokaza i cirkusa kada je kandidat župana Željka Kolara zadnji dan natječaja predao prijavu za ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, dok je drugi kandidat istog dana, nekim čudom, sam povukao svoju prijavu.

Uoči glasanja članovi Upravnog vijeća bili su pozivani na razgovor da im se objasni kako treba
glasati što nije negirao ni sam Kolar. Štoviše, u maniru “tko mi što može” javno je branio svog
kandidata i govorio u javnosti da od njega neće odustati.

Tako to rade SDP-ovci u Zagorju. I sreća je što ih građani Hrvatske baš i ne biraju često jer bi
ovakve slučajeve imali širom Hrvatske.

zip.com.hr 04.02.2023.

Aktualno

Exit mobile version