Connect with us

Društvo

ROCK VEČE POD ZVIJEZDAMA! Koncert Škole rocka i moderne glazbe na Hušnjakovom oduševio publiku

Oduševljena publika u prekrasnom ambijentu Hušnjakovog uživa večeras u odličnim izvedbama Škole rocka i moderne glazbe.

Škola rocka i moderne glazbe u Krapini već godinama igra ključnu ulogu u obrazovanju i razvoju mladih glazbenika. Njihov cilj je ne samo pružiti tehničko znanje, već i inspirirati učenike da istraže i razvijaju svoj glazbeni stil. Ova škola je postala sinonim za kvalitetno glazbeno obrazovanje, a rezultati njihovog rada vidjet će se tijekom ovog koncerta.

Školu trenutno pohađa 40 polaznika raspoređenih u male grupe od početnog sviranja gitare, klavira, bubnjeva i bas gitare, pjevanja te četiri skupine bendova.

Svim polaznicima čestitala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Krapina, Grozdana Pavlović, istaknuvši kako nije lako stati na pozornicu pred toliki broj ljudi i nastupati.

-Ponosna sam i sretna zbog ovog našeg projekta Škola rocka i moderne glazbe, zahvaljujući našim mentorima Tomislavu Presečki, Karlu Kukovačecu, Kristijanu Sinkoviću i Andreji Vidović, kao i našoj voditeljici obrazovanja Kseniji Cerovečki. Kroz ove tri godine, kontinuirano smo rasli, ne samo po broju polaznika već i po broju programa koje smo radili, prvenstveno su tu brojni glazbeni nastupi koje smo ostvarili, mnoštvo suradnje, i drago mi je da smo prvi u našoj županiji pokrenuli masterclass satove, gostovanja poznatih glazbenika koji su za naše polaznike pripremili specijalizirane programe i edukacije-rekla je Pavlović, zahvalivši Gradu Krapini i gradonačeniku Greguroviću na podršci i potpori, te Krapinsko-zagorskoj županiji na sufinanciranju dijela programa kroz natječaj Participativni proračun za mlade.

Mentorica Andreja Vidović, kazala je kako je zadovoljna, te da su učenici jako motivirani.

-U zadnjih mjesec dana imamo mnogo proba, i svi daju sve od sebe što će publika danas moći i prepoznati-poručila je Vidović.

Da im je ovo već treći koncert, te su već i uhodani kazao nam je mentor Tomislav Presečki.

-Izazovno je profesionalcima, a pogotovo amaterima. Uvijek želimo napraviti više, mislim da će svi biti zadovoljni, a učenici su jako posvećeni-rekao je Presečki.

Mentor na klavijaturama Kristijan Sinković, naglasio je kako je svake godine koncert sve bolji.

-Polaznici se sve više trude, motiviraniji su na čemu kontinuirano i radimo. Danas smo pripremili mješavinu stranih i domaćih pop-rock skladbi, uvažili smo i želje polaznika, i nadam se da će se svi zabaviti- kazao je Sinković.

Karlo Kukovačec, također jedan od mentora, rekao je kako očekuje da se polaznici opuste i odrade sve za što su vježbali cijele godine.

-Sa školom nastavljamo i dalje, upisi kreću preko ljeta, a uči se rad na bubnjevima, bas gitari, klaviru, gitari i vokal-poručio je Kukovačec.

tleljak/zip.com.hr 09.06.2024.

Continue Reading

Aktualno