Connect with us

Institucije

Želite zaštititi, očuvati ili održivo upravljati kulturnom baštinom? Javite se na Javni poziv KZŽ – pogledajte uvjete

Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2023. godinu – djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom objavljen je na stranicama Krapinsko-zagorske županije.

Uzimajući u obzir ravnomjerni kulturni razvitak programom javnih potreba u kulturi Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu utvrđene su javne potrebe u kulturi koje obuhvaćaju djelatnosti, programe i projekte, aktivnosti i manifestacije u kulturi od interesa za Krapinsko-zagorsku županiju.

Javnim pozivom za predlaganje javnih potreba u kulturi Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu obuhvaćena su tri prioritetna područja: kulturne djelatnosti, kulturno-umjetničko stvaralaštvo, transverzalna područja. Sredstva za financiranje planirana su i osigurana u proračunu Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu putem upravnog odjela nadležnog za kulturu.

Sredstva za četvrto područje Programa, djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom, dodjeljuju se na temelju provedbe Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Krapinsko-zagorske županije za 2023. godinu – djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom.

Prioritetno područje obuhvaćaobnovu, uređenje i valorizaciju nepokretne i pokretne kulturne baštine, obnovu i izgradnju objekata kulturne baštine te očuvanje i promicanje nematerijalne kulturne baštine.

Iznos financiranja koji se može zatražiti i ugovoriti za financijsku potporu programu i/ili projektu po pojedinoj prijavi je od 398,17 eur ili 3.000,00 kn do najviše 26.544,56 eur ili 200.000,00 kn. Ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, umjetnici, udruge, druge fizičke i pravne osobe te jedinice lokalne samouprave mogu se prijaviti na Javni poziv.

Sve ostale potrebne informacije i obrasci objavljeni su na webu https://www.kzz.hr/poziv-bastina-2023

zip.com.hr 24.01.2023.

Continue Reading

Aktualno