Connect with us

Društvo

U Spomen parku Rudolfa Perešina postavljeno uskrsno jaje

Udruga branitelja Domovinskog rata Sveti Juraj provela je projekt Oslikavanja uskrsnog jajeta, a projekt je financirala Općina Gornja Stubica kroz svoj natječaj za udruge.

Udruga se odlučila za taj projekt kako bi uljepšala centar Gornje Stubice i Spomen park Rudolfa Perešina, jednim unikatnim umjetničkim djelom, te su jaje postavili jučer 22.ožujka 2023. godine.

U oslikavanju jajeta uz člana UBDR Sveti Juraj Željka Breku, sudjelovali su i članovi LIRA Lipa Radmilo Mihajlović, Damir Lukina, Drago Cvijetić, Nikola Sinković, te Željko Perešin, gornjostubičanec koji živi u Mariji Bistrici.

Motivi na uskrsnom jajetu vezani su uz Gornju Stubicu: Gupčevu lipu, Crkvu svetog Jurja, Spomen park Rudolfa Perešina, Osnovnu školu Matije Gupca, spomenik Matiji Gupcu, a na jajetu se nalazi i detalj s uprizorenja puntanja iz Seljačke bune.

UBDR Sveti Juraj zahvaljuje svima koji su pomogli i došli na postavljanje, načelniku Općine Jasminu Krizmaniću i djelatnicama upravnog odjela općine Gornja Stubica, velečasnom Nikoli Jurkoviću koji je blagoslovio jaje, te članovima udruge.

zip.com.hr 23.03.2023.

Continue Reading

Aktualno