Društvo

Mladi pisac Josip Čekolj iz Donje Stubice predstavio se u zabočkoj ReGaleriji

U sklopu književnog programa u zabočkoj ReGaleriji gostovao je mladi pisac Josip Čekolj iz Donje Stubice koji je predstavio svoja djela. 

Josip Čekolj autor je dječje slikovnice „Srna i Mak u potrazi za uplašenim mjesecom”, pjesničke zbirke „Junaci i zmajevi u zalasku” te kratkog romana „Hahari na dnu mulje”. Sam pisac na svojem predstavljanju rekao je kako ne voli da ga se svrstava u ladice. Svoja djela piše na kajkavskom i standardu, podjednako voli prozu i poeziju i u budućnosti bi  volio  pisati i za djecu i za odrasle. 

Prema njegovim riječima najviše je uživao u pisanju knjige „Hahari na dnu mulja” jer se imao prilike prisjetiti vlastitog djetinjstva, koristio je i svoj materinji jezik, kajkavski i bilo mu je jako zabavno. Najavio je da uskoro izdaje još jedna zbirku poezije. Podsjećamo, njegov pjesnički rukopis „Dječak pred žetvu” pohvaljen je na Goranovom proljeću te je prošle godine osvojio nagradu „Na vrh jezika”, te će uskoro biti objavljen u nakladničkoj kući Jesenski i Turk. 

Na kraju svog predstavljanja uputio je i poruku mladima koji se žele baviti pisanjem, svakako neka što više pišu, preporuča da svoje radove pokažu drugima, posebno stručnim ljudima, da prihvate kritiku, poprave što nije dobro te nikad ne odustanu.

Josip Čekolj rođen je 1999. godine, Osnovnu školu je pohađao u Donjoj Stubici, a gimnaziju u Zaboku. Prvostupnik je kroatistike te etnologije i kulturne antropologije. Trenutno polazi diplomski studij kroatistike i povijesti ranog novog vijeka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

zip.com.hr 26.05.2023.

Aktualno

Exit mobile version