Infrastruktura

Ministarstvo kulture odobrilo za zlatarsku Sokolanu novih 66.361,40 €

Novih 66.361,40 €/500.000,00 kuna Gradu Zlataru odobreno od strane Ministarstva kulture za Festivalsku dvoranu -Sokolanu!

“Konačno možemo reći da vjerujemo kako će ove godini u potpunosti završiti građevinski radovi na našoj dvorani te da će u sljedećoj godini biti u funkciji kako bi održavali razna događanja, ali i kino projekcije. Time će, ne samo Zlatar, već i ovaj dio Krapinsko-zagorske županije dobiti svoju Festivalsku dvoranu. Veselimo se završetku ovog dugogodišnjeg velikog projekta,” – naglasila je gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek.

Naime, zlatarska Sokolana najvažniji je materijalni spomenik sokolske aktivnosti na zagorskome području. Uzor sokolskom pokretu bio je antički odgoj u kojem se težilo skladu tjelesnog i duhovnog razvitka svake ličnosti. Naziv sokol nastao je pod utjecajem literature slavenskih naroda gdje su se junaci nazivali sokolima, a sokolski pokret je utjecao da se tjelesni odgoj uveo u tadašnje škole.

Također je gradonačelnica istaknula na svom Facebook profilu da je i Gradska knjižnica Zlatar za izmjenu stolarije dobila 13.272,28€/ 100.000,00 kuna. Tako da se radovi na obnovi raznih objekata u Gradu Zlataru nastavljaju.

zip.com.hr 24.01.2023.

Aktualno

Exit mobile version