Connect with us

Civilno društvo

Miljenko Vranić – novi predsjednik Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga KZŽ

U Galeriji grada Zaboka je u petak, 24. veljače 2023. godine, održana izborna sjednica Skupštine Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije.

Za novog predsjednika Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije slijedeće četiri godine izabran je Miljenko Vranić iz Gradskog puhačkog orkestra Zabok, a za dopredsjednicu Martina Jakuš iz KUD-a Sveti Križ Začretje. Članovi Upravnog odbora su, uz predsjednika i dopredsjednicu, Nikola Šrajbek za područje glazbe – tamburaške orkestre i sastave, Ljiljana Cvetko za područje vokalne umjetnosti, Gordana Kapelac za područje folklorno-plesno/scenske umjetnosti i Đurđica Seleš za područje kazališno-dramske, književne i likovne umjetnosti.  U Nadzornom odboru su Marina Bičanić, Božena Posilović i Iva Povijač.

Sjednici je bila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je novoizabranom vodstvu poželjela puno uspjeha u radu te dosadašnjem vodstvu na čelu sa predsjednikom Borisom-Romanom Blažinićem zahvalila na svemu poduzetom za razvoj kulturnog amaterizma na području Krapinsko-zagorske županije.

U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije i suorganizaciji KUD-a Horvatska već 4. ožujka, u Humu na Sutli, bit će održana 27. Smotra dječjeg folklora Krapinsko-zagorske županije.

Više o radu Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije  pronađite ovdje: http://www.zajednica-akuukzz.com/

zip.com.hr 28.02.2023.

Continue Reading

Aktualno