Infrastruktura

Kapitalni projekt za izgradnju Kulturnog doma prezentiran u Općini Mihovljan

Općina Mihovljan spremno iščekuje raspisivanje natječaja za privlačenje europskih sredstava, a jedan od ključnih projekata je izgradnja Kulturnog doma u samom središtu Mihovljana.

Prema riječima načelnika Zlatka Bartolića buduća realizacija tog projekta će izmijeniti potpunu vizuru tog dijela mjesta te će postati središtem brojnih društvenih i kulturnih događanja.

-Ako želimo pokrenuti ovaj projekt treba krenuti u akciju, odnosno dovršiti svu potrebnu dokumentaciju i ishoditi građevinsku dozvolu. Moguće je da ćemo dobiti cjelokupna sredstva ili ćemo morati dijelom financirati projekt iz proračuna, ovisno iz kojeg će se fonda sufinancirati projekt. No, jedno je sigurno – naši mještani zasigurno žele ovaj projekt i trebamo napraviti sve da ga realiziramo – najavio je Bartolić te je istaknuo kako se natječaji očekuju u drugoj polovici ove godine.

Tin Hršak iz tvrtke Hršak&Hršak predstavio je idejno rješenje izgleda budućeg Kulturnog doma. Istaknuo je kako u općini nedostaje upravo jedan kvalitetan urbani prostor i objekt koji bi trebao postati mjestom okupljanja i događanja.

Prema idejnom arhitektonskom rješenju, Kulturni dom izgradio bi se na dvije etaže. Između ostalog, imao bi visitor centar u kojem bi se kroz multimedijalne platforme predstavljala općina Mihovljan sa svojom bogatom tradicijom i raznovrsnošću te veliku dvoranu koja bi postala mjestom održavanja brojnih javnih događanja.

-Kulturni dom prostirao bi se na gotovo 500 četvornih metara dok bi sam objekt bio energetski pasivan što znači minimalne troškove koji se odnose na utrošak energenata. Ujedno, sam objekt bio bi gotovo savršeno uklopljen u okoliš – zaključio je Hršak.

Na prezentaciji budućeg Kulturnog doma bili su i članovi Općinskog vijeća te predsjednici mjesnih odbora koji su jednoglasno dali podršku izgradnji Kulturnog doma.

zip.com.hr 31.01.2023.

Aktualno

Exit mobile version