Kultura

Jubilarni XX. Recital ljubavne poezije ”Željka Boc”

Jubilarni XX. Recital ljubavne poezije “Željka Boc 2023.” održava se u spomen na tragično preminulu mladu pjesnikinju, urednicu i voditeljicu, Željku Boc, koja je tragično stradala u prometnoj nesreći 29. studenog 2002. godine.

Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske organizira trodnevni program pod nazivom Željkin spomenar. Zanimljiv i bogat program počinje u nedjelju 12. veljače, a završna večer bit će održana u Domu kulture u Mariji Bistrici, na Valentinovo 14. veljače s početkom u 18 sati.

Na natječaj za ovogodišnji recital pristiglo je 276 pjesama od čak 105 autora, a o najuspješnijim radovima odlučivali su dr. sc. Nada Babić, dr. sc. Zrinka Jelaska, prof. Vesna Svaguša i pjesnik Enes Kišević. Interpretatori radova su i ove godine Rosanda Tometić i Dubravko Sidor, a glazbeni gost je Mladen Kosovec.

Osobno prisustvo na samoj završnici programa najavio je i župan Željko Kolar koji je čestitao na dugoj tradiciji i odličnoj organizaciji Recitala, kojeg Županija kroz pokroviteljstvo i financijsku potporu podupire već 20 godina.

zip.com.hr/https://www.rmb.hr/ 08.02.2023.

Aktualno

Exit mobile version