Connect with us

Društvo

Humsko amatersko kazalište nagrađeno priznanjem za njegovanje kulturne baštine

Završeno je 64. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera – nacionalni, najveći, naprestižniji festival kazališnog amaterizma, koji se održao u Vodicama.

Već desetu godinu zaredom Vodice i Centar za umjetnost i kulturu su domaćini najveće nacionalne smotre kazališnih amatera. Ovogodišnje izdanje, 64. po redu, na repertoaru je imalo 22 predstave koje su selektori Hrvatskog sabora kulture odabrali između čak 132 prijavljene. Program je bio raspoređen u šest festivalskih dana, dva uzastopna svibanjska vikenda, dok je ulaz na sve predstave bio slobodan.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu hrvatskog kazališnog redatelja Borisa Kovačevića, redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer i kazališnog kritičara Igora Tretinjaka nominirali su i podijelili nagrade u 10 kategorija.

Predstavljajući Krapinsko-zagorsku županiju, Humsko amatersko kazalište je sa svojom predstavom “Čakala te bum” nagrađeno priznanjem za njegovanje kulturne baštine, dok je autorski tekst Sare Kolar za istoimenu predstavu nominiran za najbolji dramski tekst ovog 64. Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

zip.com.hr 21.05.2024.

Continue Reading

Aktualno