Institucije

Grad Krapina osigurao 50 tisuća eura za projekte i programe u kulturi 

Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Krapine za 2023. godinu je u tijeku.

Prema riječima gradonačelnika Zorana Gregurovića planirana vrijednost javnog poziva je 50.000,00 eura.

-Ovom mjerom obuhvaćene su aktivnosti koje doprinose realizaciji programskih aktivnosti organizacija civilnog društva te njihovo uključivanje u kreiranje kulturne scene grada kao i realizaciju aktivnosti redovne djelatnosti ustanova u kulturi i njihovih programskih djelatnosti. Mjerom su obuhvaćene i aktivnosti vezane uz pripremu i realizaciju projekata vezanih uz razvoj kulturnog i prirodnog naslijeđa kao ključnog faktora u razvoju turizma Grada Krapine – pojasnio je Gregurović.

Naime, za financijsku potporu mogu se prijaviti programi/projekti iz područja dramske i plesne umjetnosti, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti, vizualne umjetnosti, interdisciplinarne i nove umjetničke i kulturne prakse kao i kulturno-umjetnički amaterizam. Među prioritetnim područjima su i knjižnična i nakladnička djelatnost te međunarodna kulturna suradnja. Sredstva se dodjeljuju s ciljem daljnjeg razvoja kulturne djelatnosti te promicanja svih oblika kulturno-umjetničkog stvaralaštva na području Grada Krapine.

U Proračunu je za ovu namjenu, kako smo već istaknuli planirano 50.000 eura, najmanji iznos koji se može zatražiti i odobriti za pojedini program/projekt je 150 eura, a najveći 20.000 eura. Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa završava 8. ožujka 2023. godine.

Natječajnu dokumentaciju treba poslati preporučeno poštom, putem dostavljača ili predati osobno u pisarnici na adresu: Grad Krapina, Magistratska 30, 49000 Krapina uz napomenu: “Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Grada Krapine za 2023. godinu – NE OTVARAJ” .

U elektroničkom obliku na adresu elektronske pošte: petra.leljak.balagovic@krapina.hr Više informacija potražite na mrežnim stranicama Grada Krapine.

zip.com.hr 08.02.2023.

Aktualno

Exit mobile version