Društvo

Dramska večer četvrtaša OŠ Josipa Broza Kumrovec

Učenici četvrtih razreda Osnovne škole Josipa Broza Kumrovec organizirali su priredbu naziva “Dramska večer”, kojom su prikupili sredstva za Školu u prirodi.

Učenici su zajedno s učiteljicom Marinom Sušec pripremili četiri igrokaza. Kroz igrokaz Nevenke Puh “Kak je negdar bile” uprizorili su život prije i sada, odnosno razgovor bake i unuke. Igrokazom “Na paši” prikazali su stari običaj odlaska na pašu s kravama te su kroz igru ispripovijedali legendu o Veroniki Desinićkoj.

Isto tako su uprizorili naivce iz Hlebina, kao i Gruntovčane, odnosno Dudeka, a zanimljiv im je bio i Shakespeare u modernoj verziji. Tako su uprizorili dramsko-scensku igru “Zabrinuti Kekespeare” te su tako prikazali ljubav Gromea i Tulije. Igrokaz “Our planet Earth” odglumili su na engleskom jeziku, a uvježbali su ga s učiteljicom Anom.

– Učenici četvrtog razreda dugo su i marljivo pripremali igrokaze i dramsko-scenske igre kako bi pokazali da kazalište ne postoji samo u velikim svjetskim dvoranama i gradovima, već i u malim mjestima i školskim dvoranama. Na kraju smo se svi zasladili kolačima koje su pripremile mame za svoje glumce. Hvala svima koji su posjetili Dramsku večer i podržali rad malih, ali velikih umjetnika u 4. razredu – rekla je učiteljica Sušec.

zip.com.hr 31.03.2023.

Aktualno

Exit mobile version