Connect with us

Društvo

Dramska večer četvrtaša OŠ Josipa Broza Kumrovec

Učenici četvrtih razreda Osnovne škole Josipa Broza Kumrovec organizirali su priredbu naziva “Dramska večer”, kojom su prikupili sredstva za Školu u prirodi.

Učenici su zajedno s učiteljicom Marinom Sušec pripremili četiri igrokaza. Kroz igrokaz Nevenke Puh “Kak je negdar bile” uprizorili su život prije i sada, odnosno razgovor bake i unuke. Igrokazom “Na paši” prikazali su stari običaj odlaska na pašu s kravama te su kroz igru ispripovijedali legendu o Veroniki Desinićkoj.

Isto tako su uprizorili naivce iz Hlebina, kao i Gruntovčane, odnosno Dudeka, a zanimljiv im je bio i Shakespeare u modernoj verziji. Tako su uprizorili dramsko-scensku igru “Zabrinuti Kekespeare” te su tako prikazali ljubav Gromea i Tulije. Igrokaz “Our planet Earth” odglumili su na engleskom jeziku, a uvježbali su ga s učiteljicom Anom.

– Učenici četvrtog razreda dugo su i marljivo pripremali igrokaze i dramsko-scenske igre kako bi pokazali da kazalište ne postoji samo u velikim svjetskim dvoranama i gradovima, već i u malim mjestima i školskim dvoranama. Na kraju smo se svi zasladili kolačima koje su pripremile mame za svoje glumce. Hvala svima koji su posjetili Dramsku večer i podržali rad malih, ali velikih umjetnika u 4. razredu – rekla je učiteljica Sušec.

zip.com.hr 31.03.2023.

Continue Reading

Aktualno