Kultura

Četiri zagorska albuma u utrci za nagradu Porin

Na jučerašnjem je svečanom proglašenju nominirano čak četiri albuma zagorskih glazbenika, koji će se boriti za prestižnu nagradu Porin.

Ove se godine jubilarno održava 30. Porin u kojem je zabilježeno čak 40 prijava više nego prošle godine u kategoriji Album godine. Parni valjak i Matija Cvek su sa suradnicima osvojili nominacije u čak sedam kategorija, dok su po četiri nominacije osvojili Darko Rundek, Vanna, Silente, Chui i Davor Križić.

Zabočki kantautor Nikola Vranić, poznatiji pod imenom J.R. August je ove godine osvojio dvije nominacije. U kategoriji Najbolji video broj nominiran je s pjesmom “I forgive her”, a s albumom “Still waters” u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe.

U kategoriji Najbolji album rock glazbe nominiran je Zabočanin Tomislav Goluban s albumom “20 Years On The Road“, a ostala su dva albuma nominirana u kategoriji Najbolji album pop-folklorne glazbe. Kvartet Gubec nominiran je s albumom “Za pajdaše”, dok je u istoj kategoriji nominiran i festivalski album raznih izvođača pod nazivom “FESTIVAL KAJKAVSKIH POPEVKI – KRAPINA 2022”.

Mjesto i vrijeme održavanja 30. po redu Porina bit će objavljeno uskoro!

zip.com.hr/09.02.2023.

Aktualno

Exit mobile version