Connect with us

Društvo

Anita Tušek uspješno vodi KUD Krapina – u zadnjih godinu dana 40-ak nastupa

Da je permanentna edukacija jako važna istaknula je Anita Tušek, voditeljica KUD-a Krapina, koja je protekli vikend sudjelovala i na zanimljivoj književnoj radionici.

Anita Tušek sudjelovala na književnoj radionici “Uron u autofikciju” pod vodstvom spisateljice Darije Žilić, a u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

– Kako pišem skečeve za KUD Krapina, a planiram početi pisati i dramske tekstove za predstave, jer one koje imam od prije ne možemo izvesti zbog premalo muških glumaca, svaka radionica na kojoj učite o nekom segmentu pisanja je dobro došla. Ovdje je konkretno bila riječ o autofikciji koja omogućuje da se istovremeno bude u poziciji autora, pripovjedača i lika – kazala je Tušek.

Istaknula je velik angažman i rad KUD-a Krapina u proteklih godinu dana, ali i neke buduće planove.

– KUD Krapina je u proteklih godinu dana imao 40 nastupa, a dogovoreni su nastupi u lipnju u Čakovcu te u srpnju u Županji i Pretetincu. Nadam se da će ih biti još prije 3. dramske večeri kazališnih amatera 10. rujna 2024. u sklopu Tjedna kajkavske kulture gdje će KUD Krapina izvesti novi skeč Ljubavna zmešancija – istaknula je Tušek.

sleljak/lleljak/zip.com.hr 11.06.2024.

Continue Reading

Aktualno