Connect with us

Aktivizam

U Krapinsko-zagorskoj županiji provodi se hvalevrijedan projekt “Mladi su centar”

Početkom ove godine započela je provedba projekta “Mladi su centar”, čiji je cilj potaknuti bolji razvoj mladih osoba na svim razinama.

Projekt, kojeg provodi Mreža udruga Zagor u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Krapina i Krapinsko-zagorskom županijom, nastoji stvoriti poticajno okruženje za osobni i profesionalni rast mladih te razvoj civilnog društva u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Projekt “Mladi su centar” mladima nudi brojne mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz edukativne i informativne aktivnosti u Zaboku i diljem županije. Sve aktivnosti za mlade su besplatne, a njihovu provedbu financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

-Naš cilj je pridonijeti društvenom razvoju lokalne i regionalne zajednice kroz kreiranje uvjeta koji će mladima omogućiti osobni i profesionalni rast – ističe Nikolina Bertol, magistra socijalnog rada i voditeljica Volonterskog programa VolontirAJMO.

-Do sada su mladi imali priliku sudjelovati u različitim kreativnim i edukativnim aktivnostima, uključujući interkulturalna druženja s međunarodnim volonterima, volonterske akcije u zajednici, predavanja i radionice na teme poput pripreme za tržište rada, pripreme za razgovor za posao, europske mogućnosti za mlade, mobilnost mladih, mentalno zdravlje i programiranje 2D igrica – pojasnila je Bertol dodavši kako su mladi zaista pokazali zanimanje za sve programe koji su organizirani u sklopu ovog projekta.

Također je naglasila kako se tijekom mini kampanja u veljači i svibnju projekt fokusirao na prevenciju vršnjačkog nasilja, promoviranje mirnog rješavanja sukoba, prihvaćanje različitosti, uvažavanje tuđih mišljenja i toleranciju. U ove aktivnosti bili su uključeni međunarodni i lokalni volonteri koji su pripremili vizualne materijale. Poruke poput “Budi glasna, budi hrabra i kaži stop! Zaslužuješ biti cijenjen/cijenjena!” bile su objavljivane na stranicama i društvenim mrežama udruge. Naime, sama prevencija vršnjačkog nasilja je danas važna tema jer su škole, obitelji i društvene organizacije uglavnom suočene s tim problemom, te je prevencija važna zbog njegovog negativnog utjecaja na živote djece i mladih.

Ako Vas zanima da se uključite u neku od aktivnosti, trenutno su otvorene prijave za likovnu koloniju koja će se održati u subotu, 15. lipnja 2024. u prostoru Centra za mlade Krapinsko-zagorske županije, s početkom u 16 sati. Tema ovogodišnje kolonije je “Klima i klimatske promjene”, a tehnika koja će se koristiti je akril na platnu. Sav potreban materijal osiguran je sredstvima projekta.

– Pozivamo sve mlade da se pridruže našim aktivnostima. Ako imate ideje za nove aktivnosti namijenjene mladima, slobodno nam se obratite za pomoć i organizaciju – poručila je Bertol.

Ovaj sadržaj sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

sleljak/zip.com.hr 04.06.2024.

Continue Reading

Aktualno