Aktualno

Udruga umirovljenika Krapina odnijela titulu roštilj majstora na današnjem natjecanju u Krapini

Hušnjakovo zamirisalo brojnim mirisima mesa i povrća s roštilja! Čak 11 ekipa borilo se za titulu najboljih roštilj majstora.

U sklopu manifestacije “Noć krapinskog pračovjeka” danas se je na Hušnjakovom u Krapini održalo natjecanje u pripremi roštilja. Za titulu najboljih borilo se čak 11 ekipa, a stručni žiri nije imao nimalo lak zadatak.

Da je ovogodišnja “Noć krapinskog pračovjeka” odlično zamišljena i provedena, potvrdila je i Nedjeljka Vodolšak, direktorica Turističke zajednice Grada Krapine.

– Danas je evo velika roštiljada u kojoj sudjeluje petnaestak grupa što udruga, što građana koji su se samoinicijativno udružili da pokažu kako je to peći roštilj na nalazištu pračovjeka koji je vjerojatno imao vrlo bogat roštilj u svoje vrijeme. Naravno, osim samog roštiljanja, tu će biti i različitih zabavnih programa u kojem su će sudjelovati Udruga “Unifit” sa svojim plesnim plesnim uratkom na temu pračovjeka. Bit će tu i niz radionica za djecu u kojem će sudjelovati Društvo naša djeca, Udruga distrofičara i Barbara Presečki – poručila je Vodolšak te je istaknula kako je i ove godine najveća atrakcija Udruga špiljskog medvjeda, čiji članovi prerušeni u pračovjeke daju posebnu notu cijelom ugođaju.

Ovogodišnji žiri činili su Martin Hercigonja, profesor i kuhar iz Srednje škole Pregrada, Andrea Cobović, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Krapine te novinar Nenad Kralj. Iako je pred njima bio poprilično težak zadatak, oni su ga doista profesionalno odradili.

Za top tri najbolja roštilja na ovogodišnjoj roštiljadi izabrali su sljedeće:

3. mjesto – Savjet mladih Grada Krapine

2. mjesto – Gradski puhački orkestar Krapina

1. mjesto – Udruga umirovljenika Krapina

Predsjednik ocjenjivačkog suda, Martin Hercigonja istaknuo je kako su nijanse odlučivale, no na kraju je ipak jednostavnost pobijedila.

– Mogu reći da su savladali tehniku roštiljanja jako dobro. Znači roštilji su bili manje-više svi odlični, nijanse su odlučivale, bilo je koji komad mesa koji možda nije baš uspio, ali u pravilu roštilj je bio top, za restoran…Ponekad je najbolje biti jednostavan i ne previše komplicirati. Uredu je meso napacati, ali ne treba izmišljati toplu vodu. Topla voda je davno izmišljeno – poručio je Hercigonja.

Veliko zadovoljstvo i veselje istaknuo je jedan od pobjednika, Dragutin Kozina.

– Neobično smo radosni na neki način. To je dokaz da se svaki trud isplati i da je nagrađen. Naravno da to sve mi možemo primijeniti na sebi…ali najveće veselje što je ovdje ovaj prostor na Hušnjakovom ispunjen s našim kolegama, sugrađanima i mladima kojima želim da danas-sutra ih Bog poživi da bi postali članovi Udruge umirovljenika i pobjednici roštiljade. I onda iza toga sve se treba posložiti. Svaki trud se isplati i na kraju je nagrađen – istaknuo je Kozina.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni krapinski gradonačelnik, Zoran Gregurović te je naglasio kako je manifestacija iz godine u godinu sve bolja te okuplja sve više ljudi.

– Evo nedjelja već tradicionalno roštiljada, natjecanje u roštiljanju. Mislim da se stvarno okupio velik broja ekipa, ali i velik broj posjetitelja i ljudi koji su došli. Prošle godine je bilo fantastično, a ove godine još možda i mrvicu bolje. Uvjeren sam da će i dogodine biti još više ekipa. Moramo se potruditi da veći budžet osiguramo za ekipe i siguran sam da će onda interes biti još veći. U svakom slučaju super je zabava, super je fešta, ljudi se druže, ljudi uživaju i to je i poanta svega ovoga što se organizira ovdje – poručio je gradonačelnik Gregurović.

Druženje je dalje nastavljeno uz prigodan zabavni program te prijenos utakmice Hrvatska – Španjolska.

Nakon “Noći krapinskog pračovjeka” slijedi “Ljeto u Krapini” u kojem će biti niz sadržaja od različitih filmova, koncerata na temu filma, zabavnog karaktera, zabavnih programa i naravno radionica za djecu. Sve skupa završava 15. srpnja, a iza toga mala pauza do koncerta na Starom Gradu.

lleljak / zip.com.hr 18.06.2023.

Aktualno

Exit mobile version