Društvo

Prijavite se – posjet izložbi Ottona Ivekovića

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu i Kulturni centar Klanjec organiziraju u četvrtak ,1. lipnja posjet velikoj retrospektivnoj izložbi Otona Ivekovića u Galeriji Klovićevi dvori.

Riječ je o retrospektivi Klanjčana Otona Ivekovića, s više od 230 djela jednoga od vodećih umjetnika hrvatske moderne. Autorice izložbe su Snježana Pintarić i Danijela Markotić.

Izložba prati njegov razvoj od historicizma, romantizma, simbolizma do kraja života, kada živi i radi u Velikom Taboru, slikajući tamošnje interijere, krajolike, uključujući se u nove pravce 20. stoljeća. Nakon više od stotinu godina na izložbi je prvi put slika “Vivat rex”, koja je jedini put bila izložena 1911., a tu je i ”Bitka kod Gorjana”, koja dosad također nije izlagana izvan Gradske vijećnice u Đakovu, ali i slike iz klanječkih kolekcija.

Polazak autobusa iz Klanjca je u 16 sati s Trga mira, a očekivani polazak iz Zagreba u 20:30. Cijena posjeta je 10 eura, a to uključuje prijevoz i ulaznicu za izložbu. Prijave se ostvaruju na Kulturni centar / Gradska knjižnica Klanjec (stari vrtić), na telefon 550 235 ili mobitel 098/460 247 .

zip.com.hr 29.05.2023.


 

Aktualno

Exit mobile version