Connect with us

Društvo

Objavljen konačan popis vozača koji će nastupiti na WRC Croatia Rally-u

Svjetska automobilistička federacija (FIA) i organizatori WRC Croatia Rally-ja predstavili su konačan popis svih vozača koji će nastupiti na natjecanju.

Na WRC Croatia Rally stiže 57 posada, a potvrđen je i nastup 8 domaćih vozača, a održat će se od 20. do 23. travnja u pet Hrvatskih županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj te gradu Zagrebu.

Uz sve najveće rally zvijezde današnjice, na popisu je i osam domaćih vozača, Martin Ravenščak, Marko Lončarić, Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Slaven Šekuljica, Vjekoslav Čičko, Jan Pokos i Igor Mandić. Martin Ravenščak nastupit će u Rally 3 kategoriji, dok su ostali vozači prijavili Rally4 i Rally 5 vozila.

U najprestižnijoj WRC kategoriji borit će se 9 posada. Među njima će nastupiti i legendarni Sébastien Ogier koji je čak 8 puta osvojio Svjetsko prvenstvo u rallyju, a trenutno je prvi u ukupnom poretku. Uz njega u Hrvatsku stiže i trenutno drugi Thierry Neuville, kao i Finac Kalle Rovanperä koji se trenutno nalazi na trećem mjestu. Na četvrtom mjestu je Ott Tänak koji je bio blizu pobjede na hrvatskom rallyju u 2022. godini.

Sezonu je do sad obilježio Ogier koji je 2 puta zauzeo prvo mjesto, jednom na natjecanju WRC Monte Carlo, te na WRC Guanajuato Mexico. Prošle sezone nije nastupio na našem asfaltu, a 2021. godine do pobjede je došao u posljednjem zavoju.

-Objavom lista natjecatelja i službeno počinje odbrojavanje do početka samog događaja. Sve ide u planu i bit ćemo na vrijeme spremni za ponovni dolazak najboljih rally vozača današnjice u Hrvatsku. I ove nas godine očekuje prava adrenalinska poslastica koju će očekujemo pratiti oko pola milijuna gledatelja uživo te milijuni obožavatelja relija diljem svijeta putem televizijskih prijenosa. Osobito smo sretni zbog hrvatskih posada koje će i ove godine nastupiti, njih čak osam- istaknuo je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

S obzirom da sve spomenute vozače na ljestvici trenutno dijeli svega nekoliko bodova, Hrvatska će opet biti domaćin veoma uzbudljive i neizvjesne utrke.

Dnevne ulaznice za WRC Croatia Rally moguće je nabaviti po cijeni od 10 eura, a uz to je dostupan i četverodnevni paket ulaznica po cijeni od 30 eura. Osim ulaza na brzinske ispite, sve ulaznice vrijede i za servisno parkiralište. Redovne ulaznice dostupne su u online prodaji putem sustava ulaznice.hr.

Popis svih sudionika natjecanja nalazi se na web stranici Croatia Rally.

zip.com.hr 30.03.2023.

Continue Reading

Aktualno