Connect with us

Civilno društvo

Održano vatrogasno natjecanje u Krapini – čak 23 ekipe pokazale su odličnu snagu i spremnost

U subotu, 22. lipnja 2024. godine, Krapina je ugostila vatrogasno natjecanje za seniorske ekipe, organizirano od strane Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Na natjecanju održanom na terenu NK Zagorec okupile su se 23 ekipe, pod vodstvom zapovjednika Marijana Lovrenčića. Predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ, Stjepan Skuliber, otvorio je natjecanje, ističući odlične uvjete na terenu i atletsku stazu.

U kategoriji žene „A“, prvo mjesto osvojile su članice DVD Bedekovčina, drugo mjesto pripalo je DVD Veliko Trgovišće, dok je treće zauzela ekipa DVD Zlatar. U kategoriji žene „B“, pobjedu su odnijele članice DVD Bedekovčina, drugo mjesto zauzeo je DVD Zlatar, a treće DVD Zabok.

U kategoriji muški „A“, prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Tugonica-Podgrađe, drugo mjesto DVD Zlatar, a treće DVD Budinšćina. Ostale ekipe poredane su redom: DVD Konjšćina, DVD Veliko Trgovišće, DVD Špičkovina, i DVD Donja Stubica.

Najbrojnija kategorija, muški „B“, bila je posebno napeta. Pobjedu je odnijela ekipa DVD Zlatar, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD Oroslavje, a treće mjesto ekipa DVD Špičkovina. Ostale ekipe poredane su redom: DVD Bedekovčina, DVD Brezova, DVD Gubaševo, DVD Zabok, DVD Veliko Trgovišće, i DVD Donja Stubica.

U kategoriji profesionalnih vatrogasnih postrojbi sudjelovala je ekipa ZJVP, dok su kao gošće nastupile vatrogaskinje PGD Pristava pri Mestinju iz Slovenije.

Svim sudionicima čestitali su zapovjednik Marijan Lovrenčić, predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, Zdravko Filipaj iz HVZ-a, predsjednik VZ Grada Krapine Vjekoslav Kranjčec, zapovjednik VZ Grada Krapine Daniel Pelin te zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Najbolji su nagrađeni prigodnim peharima, a vatrogaskinje i vatrogasci pokazali su svoje vještine i spremnost za intervencije.

zip.com.hr 23.06.2024.

Continue Reading

Aktualno