Connect with us

Civilno društvo

U KZŽ se sustavno vodi briga o sugrađanima starije životne dobi – dodijeljene još 2 potpore udrugama umirovljenika

U ponedjeljak, 13. studenog 2023. dodijeljene su u Krapinsko-zagorskoj županiji potpore još dvjema udrugama umirovljenika koje su se prijavile na javni poziv za udruge u području skrbi za umirovljenike i starije osobe, otvoren 12. lipnja 2023, s ciljem jačanja informatičkih resursa udruga umirovljenika.

Riječ je o Udruzi umirovljenika Zlatar i Udruzi umirovljenika Sveti Križ Začretje kojima je ugovore ukupne vrijednosti 1.370 eura, odnosno 10.322,27 kn uručio župan Željko Kolar.

-Vodimo brigu o našim sugrađanima starije životne dobi, koji su za vrijeme svog radnog vijeka dali veliki doprinos razvoju Krapinsko-zagorske županije. Kako bi udruge umirovljenika mogle provoditi svoje aktivnosti, trebaju određena sredstva i uvjete stoga smo na inicijativu Savjeta za umirovljenike i osobe treće životne dobi raspisali ovaj javni poziv. Nabavom informatičke opreme udruge će steći uvjete za unaprjeđenje svoje informatičke pismenosti te će moći konkurirati u prijavama na europske i nacionalne natječaje i pozive – rekao je župan Kolar te dodao kako Županija već niz godina financijski podupire provođenje socijalnih usluga i programa za starije, kao i financiranje rada Matice umirovljenika KZŽ.

Pravo na potporu na javnom pozivu dosad je ostvarilo 10 udruga, kojima je za kupnju informatičke opreme dodijeljeno 6.550 eura, odnosno 49.350 kuna. Potpore su ostvarile Udruga umirovljenika Općine Gornja Stubica, Udruga umirovljenika Donja Stubica, Udruga umirovljenika Konjščina, Udruga umirovljenika Općine Zagorska Sela, Općinska udruga umirovljenika Veliko Trgovišće, Udruga umirovljenika Marija Bistrica, Udruga umirovljenika Zlatar Bistrica, Udruga umirovljenika Bedekovčina, Udruga umirovljenika Mihovljan i Udruga umirovljenika Radoboj.

zip.com.hr 13.11.2023.

Continue Reading

Aktualno