Connect with us

Civilno društvo

Održana izborna skupština Udruge žena Lobor, za predsjednicu izabrana Štefica Korade

U nedjelju je održana izborna skupština Udruge žena Lobor, a izabrani su Upravni i Nadzorni odbor i Sud časti, kao i predsjednica, tajnica i blagajnica Udruge te njihove zamjenice.

Osim članica Udruge žena Lobor, izbornoj skupštini nazočile su i ravnateljica Doma Lobor-grad Darinka Sviben te predsjednica Udruge Svete Ane Mateja Posarić koje su pohvalile dosadašnji rad Udruge žena Lobor i međusobnu suradnju koju ostvaruju

Svečanost je svojim dolaskom uveličala i Ljubica Jembrih, načelnica Općine Lobor:”Iako je naše društvo napredovalo, još uvijek postoje razlike, odnosno poslovi koji se dijele na muške i ženske te još uvijek postoji neravnopravnost spolova. Upravo zato, mi žene moramo stajati jedna uz drugu, biti jedna drugoj oslonac te zajedno nastojati ostvariti sve naše zacrtane ciljeve. Neki od ciljeva naše Udruge žena Lobor su razvijati kulturni rad, raditi na uređenju mjesta, ali i poticati na samozapošljavanje. Zajednički, kao što smo već dosad pokazale, sve to možemo i ostvariti” – poručila je Jembrih.

Na izbornoj skupštini odlučeno je da će Štefica Korade obnašati dužnost predsjednice, Jasna Levak potpredsjednice, Mila Korade izabrana je za tajnicu, a Blaženka Jajtić za blagajnicu i likvidatora Udruge.

U Upravni odbor izabrane su Darinka Ivanuš, Biserka Sambolek, Blaženka Sambol, Jasna Levak,
Anica Korade, Ljiljanka Mikac, dok Nadzorni odbor čine Ana Lenartić, Katarina Korade i Ivana
Kus. U Sud časti su izabrane Silvija Adanić, Ana Jajić i Ljubica Vuđan.

Za kraj, predsjednica Udruge Štefica Korade zahvalila je svim članicama na ukazanom povjerenju te najavila nove projekte i aktivnosti Udruge žena Lobor.

zip.com.hr 15.03.2023.

Continue Reading

Aktualno