Connect with us

Civilno društvo

Odred izviđača “Hrvatsko zagorje” Krapina održao redovnu godišnju skupštinu!

Redovna skupština Odreda izviđača „Hrvatsko zagorje“ Krapina održana je danas, 26. siječnja 2024. godine s početkom u 19 sati u prostorijama odreda u Mihaljekovom Jarku.

Na samom početku dobrodošlicu je svim okupljenima uputio starješina odreda, Nenad Drndić, a potom je slijedio svečani dio skupštine. Izabrano je radno predsjedništvo koje čine predsjednik Nenad Drndić-Drnda, dopredsjednici Ivan Osredečki-Oskar i Vjekoslav Vuljanko te zapisničarka Jelena Drndić. Izvještaj o radu za 2023. godinu podnijela je Lucija Leljak, a nakon toga je za isti podnesen i financijski izvještaj. Na skupštini je iznesen i izvještaj nadzornog odbora, plan rada i financijski plan za 2024. godinu. Skupštini je u ime Grada Krapine prisustvovao Ivica Hršak.

U programu rada izviđačkog odreda predviđen je niz aktivnosti i akcija kroz cijelu godinu, a najvažnije aktivnosti su dakako: redovni jatni i patrolni sastanci svake subote, odlazak na logorovanje i zimovanje, tečajevi za naobrazbu voditelja, brojni izleti i obilježavanja važnih datuma, sudjelovanje na regionalnim i državnim natjecanjima, organizacija akcije “Krapini za rođendan”, Izviđački križni put te odlazak po Betlehemsko svjetlo.

Svrha Izviđačkog pokreta je doprinositi razvoju djece i mladih u postizanju njihovih punih tjelesnih, umnih, osjećajnih, društvenih i duhovnih potencijala kao pojedinaca, kao odgovornih građana i kao članova njihove lokalne, nacionalne i međunarodne zajednice. Puno volontera i još više volonterskih sati tijekom svake godine posveti se radu s djecom i najmlađima, a krapinski odred doista pruža sve navedeno.

Nakon službenog dijela nastavilo se razgovarati o daljnjim aktivnostima u neformalnom okruženju.

lleljak/zip.com.hr 26.01.2024.

Continue Reading

Aktualno