Connect with us

Civilno društvo

Lovačko društvo „Zajec“ Škarićevo nastavlja s izvrsnim radom i u 2023. godini

U nedjelju 26. ožujka 2023. članovi LD „Zajec“ Škarićevo održali su redovnu skupštinu na kojoj je istaknuto kako su prošle 2022. godine bili posebno aktivni u svim segmentima.

Za one koji možda ne znaju, Lovačko društvo „Zajec“ Škarićevo osnovano je 1998. godine i kroz dugi niz godina aktivno štiti i čuva prirodu te se brine za divljač na svom lovnom području. Osim redovnih obaveza upisali su se u Središnju lovnu evidenciju (središnji izvor informacija o lovištima ustanovljenim u RH i jedinstvena elektronička evidencija svih ugovora o pravu lova i lovnogospodarskih planova) te polako prelaze na elektroničko vođenje Društva.

Kroz 2022. godinu provodili su više školovanja – za lovnika te osposobljavanje za lovočuvara za dvojicu članova, Branka Vinskog i Danijela Kušera. Što se tiče radova, spomenuli su radove na potpornom zidu iza Lovačkog doma koji su izvršeni od 5. do 9. mjeseca, a u uz pomoć Grada Krapine i sredstava koja su im odobrena po natječaju u 2022. godini. A vrsni lovci iz Lovačkog društva „Zajec“ Škarićevo prošle su godine odlikovani brojnim odličjima, tako su lovci Milan Sever i Milan Haramina primili lovačka odlikovanja 3.reda, a lovac Vjeko Vinski lovačko odlikovanje 2.reda.

Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović koji je pohvalio rad Lovačkog društva te obećao da će Grad i dalje nastaviti podupirati rad društva: – Želimo im puno uspjeha u radu i u 2023. godini!- poručio je gradonačelnik Gregurović.

zip.com.hr 29.03.2023.

Continue Reading

Aktualno