Connect with us

Civilno društvo

DVD Bobovec potpisao Povelju o bratimljenju s DVD-om Veliškovci

Vatrogasni dom DVD-a Bobovec ponovno je bio ispunjen vatrogascima koje su domaćini pozvali da im uveličaju njihovu 78 redovnu godišnju skupštinu. Tom prilikom predočili su im rezultate rada u protekloj godini, ali i dali naznake očekivanih aktivnosti u narednoj godini.

-Naši planovi i realizacija uglavnom se ponavljaju iz godine u godinu uz određene dopune. Mi smo uvijek ovdje spremni za intervencije i pomoć pa je onda primarni zadatak spremnost operativne ekipe, održavanje opremanje te nabava opreme. Osim toga uobičajeno je da sudjelujemo na brojnim natjecanjima, druženjima, proslavama, a tijekom godine odali smo i posljednju počast našim preminulim članovima. Odradili smo i brojne intervencije, posebno uzrokovane nevremenima i tu posebnu zahvalu upućujem našim operativnim članovima- rekao je predsjednik DVD Bobovec Tomislav Horvat za 01portal.

Radom vatrogasaca u Bobovcu, ali i na području cijele općine Dubravica, zadovoljna je i Općina Dubravica koja ih kontinuirano financijski podržava. Početkom ove godine vatrogasci susjednog DVD-a Dubravica dobili su novo vatrogasno navalno vozilo, a sličnom rješenju kroz kratko vrijeme nadaju se i u Bobovcu.

-Sa zadovoljstvom ističem da su Općina Dubravica i vatrogasci u odličnom partnerskom odnosu, a rezultati takve suradnje nam svima idu u korist. Svojim radom, planovima i aktivnostima i nama daju dodatne izazove za koje se trudimo riješiti ih na najbolji mogući način. Vatrogasci su uključeni u sve društvene aktivnosti, a u slučaju ugroze prvi su na terenu- rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubravica Ivica Stiperski.

DVD Bobovec aktivno radi i s mladima pa je budućnost društva svjetla barem jednako kao i njegova prošlost za koju su zaslužni brojni članovi koji su na skupštini primili zaslužena priznanja za godine rada u vatrogastvu. Jedan od rezultata dosadašnjeg rada je i dobra suradnja s brojnim društvima, a na Skupštini je potpisana i povelja o bratimljenju s DVD-om Veliškovci.

zip.com.hr/izvor:01.portal.hr 06.02.2024.

Continue Reading

Aktualno