Connect with us

Društvo

Na Skupštini KZŽ odlučeno jednoglasno – Stjepan Sirovec ponovno je ravnatelj ŽUC-a KZŽ

Jednoglasnom odlukom na Županijskoj skupštini Stjepan Sirovec imenovan ponovno za ravnatelja Županijske uprave za ceste KZŽ.

Naime, na natječaj su pristigle prijave dvojice kandidata, Vlade Mezaka i dosadašnjeg ravnatelja, Stjepana Sirovca. Upravno vijeće ŽUC-a KZŽ za imenovanje je predložilo Stjepana Sirovca, kojeg je Skupština jednoglasno potvrdila. Kandidat Mezak pozivao se na pravo prednosti pri zapošljavanju temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima, ali nije priložio dokaze, pa shodno tome nije mogao ostvariti prednost.

Novoizabrani ravnatelj Stjepan Sirovec zahvalio je svima na iskazanom povjerenju te se osvrnuo na daljnje planove: “Planova i potreba je puno, naša cestovna mreža iznosi više od 670 km cesta, s obzirom na teren na kojem se nalazimo ne zaobilaze nas klizišta, ima puno propusta koji prolaze našim cestama, posla ima dovoljno i nadam se da ćemo u iduće 4 godine riješiti što više toga prema prioritetima. Pred nama je i veliki posao iz Fonda solidarnosti EU, prijavili smo 15 projekata, propusta, klizišta, sanacija cesta, rok je 30. lipnja. Bit će zahtjevno prije svega osigurati izvođače radova, a njima i radove završiti, nadamo se da će i vremenski uvjeti poslužiti” – rekao je Sirovec te dodao da su do sad od 15 projekata uspjeli završiti 5, 3 su trenutno u fazi izvođenja, a i sve ostale projekte namjeravaju završiti u zadanim rokovima.

sleljak/zip.com.hr 03.03.2023.

Continue Reading

Aktualno