Connect with us

Institucije

Župan Kolar sa delegacijom KZŽ na međunarodnoj konferenciji u Vojvodini

U Petrovaradinu je u srijedu, 16. studenoga 2022. godine u prostoru Radio televizije Vojvodina održana „Međunarodna konferencija Kulturni prostor Alpe Adria – za nove mostove“.

Na konferenciji je sudjelovala i Krapinsko-zagorska županija predvođena županom Željkom Kolarom i njegovom zamjenicom Jasnom Petek, a raspravljalo se o slobodnom pristupu umjetničkoj i kulturnoj produkciji, zajedničkom umjetničkom stvaranju na području Alpe Adria, Podunavlja i Zapadnog Balkana te općenito zajedničkim vrijednostima i pitanjima ujedinjenje Europe.

Na konferenciji su sudjelovali partneri iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, domaćini iz Autonomne pokrajine Vojvodina te članovi Saveza Alpe Jadran. U delegaciji Krapinsko-zagorske županije bile su i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i Europske fondove Vlatka Mlakar, direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša i viša savjetnica Odjela za strateško planiranje i razvoj Zagorske razvojne agencije Tanja Ivek.

Županijska delegacija je, nakon sudjelovanja na Konferenciji, obišla i grob autora melodije hrvatske himne Josipa Runjanina. Runjanin je umro 2. veljače 1878. godine u Novom Sadu te je pokopan na tamošnjem Uspenskom groblju. U odavanju počasti Josipu Runjaninu pridružio se i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula.

Danas je u Novom Sadu održan i sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran, pa je tako ovo prvi sastanak Upravnog odbora na prostoru izvan samog Saveza.

zip.com.hr 17.11.2022.

Continue Reading

Aktualno