Connect with us

Civilno društvo

„Poletimo uz podršku” – Udruga Sveta Ana Lobor kreće s provedbom još jednog hvalevrijednog projekta

Riječ je o trogodišnjem programu iz područja pružanja psihosocijalnih usluga pod nazivom „Poletimo uz podršku”, a da projekt ima velik doprinos poboljšanju kvalitete ove vrste terapija, kao i smanjenju listi čekanja potvrđuje i činjenica da ga je prepoznalo i Ministarstvo zdravstva koje će ga u naredne tri godine podržati s 306 tisuća kuna.

Kako je objasnila predsjednica Udruge Mateja Posarić, cilj je doprinijeti zaštiti, očuvanju i
unapređenju zdravlja stanovništva,
a posebno psihičkog i tjelesnog zdravlja osoba oboljelih od malignih, kroničnih nezaraznih te rijetkih i zaraznih bolesti: “Udruga Sveta Ana svojim radom i provedbom raznih aktivnosti i projekata nastoji unaprijediti zdravlje i svakodnevni život ranjivih skupina, a upravo je i psihosocijalna potpora djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom koji su naši korisnici od nemjerljive važnosti. Budući da je naš glavni cilj uključiti djecu s teškoćama i osobe s invaliditetom u život lokalne zajednice, ovim ćemo im programom pružiti podršku koja im je potrebna kako bi se lakše socijalizirali,” – rekla je predsjednica Udruge Posarić.

Budući da program promiče deinstitucionalizaciju i ističe izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom, putem Udruge Sveta Ana djelovat će stručni psiholog koji će pružati potrebne psihosocijalne terapije djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom te njihovim obiteljima zbog čega će se povećati dostupnost socijalnih usluga, kao i kvaliteta pružanja psihosocijalne terapije te doprinijeti smanjenju listi čekanja u srodnim zdravstvenim institucijama.

Načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih čestitala je Udruzi na provođenju još jednog projekta kojim doprinosi većoj socijalnoj jednakosti i poboljšanju društvenog položaja njihovih najpotrebitijih sumještana, posebno djece: “Kada je u pitanju pružanje socijalnih usluga, našu Udrugu Sveta Ana uvijek rado ističemo kao primjer dobre prakse. Svojim radom, djelovanjem i aktivnostima doprinosi većoj kvaliteti života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a njihovi vrijedni članovi i volonteri ulažu ogroman trud i napor u rad s onima kojima je pomoć najpotrebnija čime promiču humanost i humanitarnost te širu javnost upoznaju s potrebama osoba s invaliditetom. Zbog toga će ih Općina i dalje podržavati, koliko god bude mogla – poručila je načelnica Jembrih.

zip.com.hr 11.11.2022.

Continue Reading

Aktualno