Connect with us

Institucije

Europski tjedan prevencije raka vrata maternice i Dan mimoza obilježen i u Gradu Klanjcu

Europski tjedan prevencije raka vrata maternice i Dan mimoza obilježen je danas, 30. siječnja 2024. godine i u Gradu Klanjcu.

Zavod za javno zdravstvo KZŽ u suradnji s patronažom Doma zdravlja KZŽ, Zagorskom ligom protiv raka, udrugom Europa Donna Krapina, udrugom Cro MSIC te učenicima srednjih medicinskih škola s područja KZŽ obilježili su danas u Klanjcu Europski tjedan prevencije raka vrata maternice i Dan mimoza,  dijeljenjem edukacijskih materijala i odgovaranjem na pitanja zainteresiranih o ovoj bolesti.

Mjesec borbe protiv raka vrata maternice obilježio se dijeljenjem cvijeta mimoze uz prikupljanje donacija za kupnju instrumentarija za dijagnostiku raka vrata maternice za odjel ginekologije u OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana.

Gordana Turjak, patronažna sestra istaknula je kako je bio jako dobar odaziv.

-Bila su nam prisutna školska djeca, udruga penzionera, studenati medicine CroMSiC. Prolaznici su bili jako zainteresirani, bili smo čak i malo ugodno iznenađeni, svi su na momenat prekinuli što su radili i došli po mimoze, po čemu možemo zaključiti da je svijet stvarno zainteresiran za preventivne programe, što i pohvaljujemo– kazala je Turjak dodavši kako su skupili 274,96 eura donacija.

tleljak/zip.com.hr 30.01.2024.

Continue Reading

Aktualno