Connect with us

Društvo

JUBILARNO 10. IZDANJE “100% ZAGORSKO U RIJECI”-riječki Korzo ispunjavaju zvuci i mirisi zagorske tradicije/FOTOGALERIJA

U petak, 25. kolovoza 2023. godine na riječkom Korzu počela je manifestacija „100% Zagorsko“. Manifestacija traje u petak, 25. kolovoza od 08,00 do 22,00 sata, te u  subotu, 26. kolovoza od 08,00 do 20,00 sati.

Krapinsko – zagorska županija manifestaciju organizira u Rijeci već desetu godinu zaredom, izložbeno-prodajnog je karaktera i predstavlja bogatstvo kulturnog, gastronomskog, zdravstvenog, rekreacijskog i vjerskog turizma Zagorja – bajke na dlanu.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović tim je povodom priredio prijem za župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, njegovu zamjenicu Jasnu Petek i suradnike, a prijemu je prisustvovala i zamjenica župana Primorsko-goranske županije, Marina Medarić.

Tim povodom je župan KZŽ Željko Kolar , gradonačelniku Rijeke Marku Filipoviću te Primorsko-goranskoj županiji uručio zahvalnice povodom jubilarnog 10. održavanja manifestacije “100% Zagorsko u Rijeci”.

 Zahvaljujemo vam se na ovih 10 prekrasnih godina koje provodimo ovdje. Jednostavno ljudi kliknu i možemo reći da naš sam dolazak ovdje nije slučajan. Pokazali smo vam kako izgleda 100% zagorsko u Zagrebu, nema veze što smo 200, 300 kilometara dalje, ne radimo nikakvu razliku ni ovdje.  Suport koji imamo ovdje i od bivšeg gradonačelnika Vojka i od današnjeg gradonačelnika Marka i njegovih suradnika je nevjerojatan i zato nam je takvu organizaciju onda puno lakše organizirati nego da smo ovdje prepušteni sami sebi– rekao je Kolar te dodao da kada imate takav doček i odnos, onda i vi pokušavate napraviti sve na najvišoj mogućoj razini da na neki način to vratite ljudima koji su vas na takav način dočekali.

Župan je kazao i kako su u ovih 10-ak godina radili  puno zajedničkih projekta i aktivnosti, te osim obrazovanja u kojem su preuzeli riječki model građanskog odgoja, su spojili obrtničke i gospodarske komore Zagorske županije i Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

-Upoznali smo ljude s proizvodima koji nisu baš česti u Rijeci, te smo im omogućili, zahvaljujući manifestaciji 100% Zagorsko, prodaju tih proizvoda u Rijeci. Neke su naše tvrtke otvorile i ovdje dućane, neki OPG-ovci su ušli direktno sa svojim proizvodima u hotel, a ono što je nama izuzetno bitno, da su nam, kad smo krenuli u tu priču, gosti iz Primorsko-goranske županije bili na četvrtom mjestu po broju dolazaka i noćenja na području Krapinsko-zagorske županije. Sada su na drugom mjestu, nakon Grada Zagreba, s velikom prednošću ispred trećeg. To znači da smo ovdje uspjeli prezentirani one novitete i mogućnosti koje mi imamo u Zagorju – rekao je Kolar.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović istaknuo je kako su odlučili, zajedno uz pomoć Turističke zajednice Krapinsko–zagorske županije i TZ Primorsko-goranske županije, kao i Grada Rijeke, organizirati na Korzu predstavljanje svega onoga što Zagorje- Bajka na dlanu nudi.

-To traje već 10 godina i preraslo je u jedno ozbiljno prijateljstvo, prijateljstvo i u dobru i u zlu, jer kada god Rijeku ili Zagorje zahvate ili nekakve prirodne nepogode ili nešto, župan Kolar je prvi koji zove. I stvarno, kada nešto radite sa srcem, onda to daje rezultate kao i ova manifestacija 100% Zagorsko na Korzu, omogućila je stopostotni uspjeh i što se tiče Riječanki i Riječana, ali i što se tiče naših mnogobrojnih gostiju koji prepoznaju ono što Zagorje nudi i u turističkom smislu i gastro smislu, i u bogatoj kulturnoj ponudi – kazao je Filipović

Zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić kazala je kako je ovo ujedno i odlična prilika da poljoprivrednici Primorsko-goranske županije i Krapinsko-zagorske županije razmijene iskustava.

– Radujemo se, dobrodošli nam došli, i uvijek je dobro istaknuti da naše dvije županije jako dobro surađuju – rekla je zamjenica Medarić.

Izvorne proizvode Zagorja diljem riječkog Korza predstavlja  50 poljoprivrednih proizvođača, uz obrtnike, tvrtke, toplice, agroturizme te hotele. Cilj manifestacije je kroz prezentaciju proizvoda i usluga promovirati Zagorje-bajku na dlanu kao destinaciju u kojoj se njeguje tradicija, vrednuje kvaliteta proizvoda i usluga te kao županiju koja na autohtonim proizvodima i tradiciji gradi robne marke i turističke brandove. Možemo biti sigurni da će Riječani u ova dva dana okusiti, omirisati i doživjeti Zagorje.

tleljak/zip.com.hr 25.08.2023.

Continue Reading

Aktualno