Connect with us

Društvo

Skupština KZŽ sa 18 glasova ZA,  3 PROTIV i 5 SUZDRŽANIH izglasala povećanje naknada za članove županijske Skupštine

18. sjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije održana je u srijedu, 26. lipnja 2024. godine u dvorani za sastanke Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije.

Na skupštini je jednoglasno usvojen dnevni red, a neke od tema bile su regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske i sanacijsko odlagalište Piškornica te Krapinsko-zagorski Aerodrom.

Naknade za članove županijske Skupštine povećavaju se na 100 eura mjesečno. Odluka je  izglasana sa 18 glasova ZA, 3 PROTIV i 5 SUZDRŽANIH.

U ime Kluba vijećnika HDZ-a rad Skupštine komentirao je Zoran Gregurović, županijski vijećnik, saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine.

Dobro je da sve ustanove posluju pozitivno i da su imali pozitivne rezultate. Normalno da smo se mi referirali na same učinke i ono što je napravljeno od strane tih ustanova, prvenstveno vezano za integrirani promet, dakle, mnogo se sredstava troši za plaće za rashode za zaposlene-rekao je Gregurović istaknuvši kako najveći dio nema nikakvog efekta i ništa se konkretno za sada ne vidi s tim projektom, a isto je i s projektom Piškornica.

Napokon se nešto pokrenulo, međutim svi smo već skeptični prema rokovima, a oni će direktno utjecati na kvalitetu života naših sugrađana u Krapinsko-zagorskoj županiji-rekao je Gregurović, a dotaknuo se i povećanja naknada za vijećnike.

Mi smo ostali suzdržani kod povećanja naknada za vijećnike, dakle rastu plaće u svim sektorima, privatnom, javnom. Tu nisu mijenjane naknade za vijećnike. Normalno da je biti vijećnik čast, ali ne treba niti dužnosti vijećnika obezvrjeđivati, naravno da bi trebalo voditi brigu o tome tko se koliko odaziva na skupštinu, ali voditi na tome jeftin populizam nema smisla-zaključio je Gregurović

Kako se ne očekuje da bude sve jednoglasno prihvaćeno rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Bitno je da postoji jedan kontinuitet, razvoj u našim poduzećima, da postoji rast prihoda i dobiti i da je usluga na visokoj razini-rekao je Kolar istaknuvši da uložiš u nešto ako smatraš da će ti se to vratiti.

-ŽUC, dok god je rebalan proračun na više je dobro. Polagano zatvaramo investicijski ciklus koji ide iz kredita HBOR-a, do kraja srpnja ćemo završiti svih 51 dionicu. Na taj način ćemo dignuti kvalitetu i sigurnost prometa na području Krapinsko-zagorske županije-kazao je župan istaknuvši kako su problem klizišta, klimatske promjene i velike elementarne nepogode.

Kroz nekoliko dana ćemo znat će se kolika je šteta nastala nakon ogromnog nevremena koje je pogodilo Hum na Sutli, Pregradu i Desinić, a šteta je nastala i na županijskim cestama.

-Za te dionice se radi projektna dokumentacija i morat ćemo opet izdvojiti neka izvanredna sredstva da bi kolnike što prije vratili u prvobitno stanje, a i da saniramo određena klizišta koja su vrlo opasna i koja ako ih ne saniramo odmah, bi mogla kroz određeno vrijeme stvoriti dodatnu štetu i veću nego što je sada i ugroziti određene objekte-objasnio je Kolar te se dotaknuo teme Piškornice.

-U vezi Piškornice bio sam vrlo jasan i precizan da u ovom trenutku mi kao osnivači smo napravili apsolutno sve što je bila naša obaveza kroz ugovor koji imamo da ta investicija krene i da se završi u zadanom roku. Ono što u ovom trenutku fali, to je jasno financiranje Vlade RH. U ovom trenutku osim odluke Ministarstva da će osigurati sredstva, mi ta sredstva nemamo osigurana-kazao je župan istaknuvši kako je zatražen sastanak sa novim ministrom gospodarstva kako bi ga se detaljno upoznalo o temi.

Sjednica je dalje nastavljena sa izvještajem o radu i financijskim izvještajem integriranog prometa zagrebačkog područja za 2023. godinu, prijedlogom pravilnika o provedbi postupka javne nabave te još šest točaka dnevnog reda nakon čega su slijedila pitanja i prijedlozi.

mstužić/zip.com.hr 26.06.2024.

Continue Reading

Aktualno