Connect with us

Institucije

Završetak 379.000 eura vrijednog projekta OŠ Budinščina: “Pravi primjer funkcioniranja moderne škole”

Zamjenica župana Jasna Petek prisustvovala je završnoj konferenciji projekta SMART BIZZ – Smart Budinščina za Zadrugu i zajednicu, koja je održana 23. siječnja 2024. u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Budinščina.

Osnovna škola Vladimira Nazora Budinščina projekt SmartBizz  – Smart Budinščina za Zadrugu i Zajednicu provodi od 1. rujna 2022. godine. Vrijednost projekta je 379.936,35 eura, a provodi se zajedno s partnerima GeoCamp Iceland i Otvorenom računalnom radionicom Svi smo protiv iz Zagreba.

U sklopu projekta provedene su brojne radionice i stručna usavršavanja, održani studijski posjeti i terenske nastave te su izrađeni kurikuli izvannastavnih aktivnosti izborne nastavne informatike. Među aktivnostima i rezultatima projekta izdvajamo obnovu, adaptaciju i opremanje eko učionice i STEM laboratorija, nabavu meteorološke postaje, uređenje školskog vrta i sustava pametnog vrtlarenja, kao i nabavu pametne ploče, laptopa i 20 tableta za učenika.

Više od 95 % učenika se u završnoj anketi izjasnilo da su stekli nova znanja vještine iz STEM područja koji će im biti korisni u svakodnevnom životu, dok su se svi učenici izjasnili da stečena znanja već primjenjuju ili ih planiraju primjenjivati u narednom razdoblju.

-Provođenje ovog projekta zahtijevalo je puno truda i rada, ali još više hrabrosti, znatiželje i otvorenosti prema novim znanjima i vještinama. I upravo je to ono što treba našem obrazovanju. Pokazali ste da ste spremni mijenjati sebe, a onda i svoju okolinu te djeci dali javan primjer kako se odnositi  prema znanju, radu i životu općenito-poručila je zamjenica župana Jasna Petek i istaknula da je škola u Budinščini pravi primjer funkcioniranja moderne škole.

Projekt su na završnoj konferenciji prezentirali sami sudionici, na čelu sa voditeljicom projekta i ravnateljicom škole Renatom Kreber Mikšaj.

-Škola je prošla kroz takozvanu digitalnu transformaciju STEM koncepta čime se poboljšala infrastruktura i oprema učionica, uključujući laboratorij i okoliš. Najbitnije je naglasiti da smo unaprijedili STEM kompetencije i učitelja i učenika. Ovo je sigurno bio veliki iskorak za jednu malu školu poput naše-istaknula je ravnateljica Kreber Mikšaj te zahvalila svima koji su doprinijeli realizaciji projekta.

Sve okupljene pozdravili su i predstavnici projektnih partnera, predsjednica Općinskog vijeća Općine Budinščina Dijana Margetić, predsjednica Općinskog vijeća Općine Hraščina Ljubica Mikulčić i predsjednica Školskog odbora Biserka Pučak.

Na završnoj konferenciji bio je član Županijske skupštine Željko Zozoli.

zip.com.hr/kzz.hr 24.01.2024.

Continue Reading

Aktualno