Connect with us

Institucije

Načelnica Jembrih na dodjeli stipendija poručila: Želimo da mladi ljudi ostanu ovdje, da zajedno doprinosimo gospodarskom razvitku općine

Lijep predblagdanski dar dobili su učenici i studenti s loborskog područja. Naime, Općina Lobor i ove je godine u proračunu osigurala sredstva za njihovo stipendiranje, pa su potpisani ugovori za deset učeničkih i 17 studentskih stipendija.

Na taj je način i ove godine nastavljena lijepa predbožićna tradicija, a načelnica Ljubica Jembrih uvjerena je kako se nikada neće ni prekinuti: “Djeca i mladi su u fokusu našeg rada i djelovanja. Ulažemo u njihov razvoj i obrazovanje od najmanjih nogu, od vrtića do fakulteta. Nadam se da će učenicima i studentima ova financijska sredstva koja im daruje Općina za njihov vrijedan rad i trud pomoći da malo rasterete roditelje opterećene sve većim svakodnevnim troškovima – rekla je Jembrih , te dodala kako bi bilo lijepo da taj krug uzajamne pomoći mladi zaokruže povratkom u Lobor nakon završetka studija.

“Želja mi je da naši mladi ostanu u našem mjestu i ovdje osnuju svoje obitelji te da svi zajedno
doprinosimo daljnjem gospodarskom razvitku naše općine,” – poručila je Jembrih dodajući da općina treba obrazovane mlade ljude, od obrtnika, budućih poduzetnika, visokoobrazovanih jer će svi zajedno korištenjem stečenog znanja i sposobnosti raditi na daljnjem razvoju općine Lobor.

Svoje učenike Općina Lobor stipendira s 350,00, a studente s 500,00 kuna. Pravo na stipendije imaju učenici srednjih škola i studenti na višim i visokim sveučilištima u Republici Hrvatskoj koji imaju prebivalište na području općine Lobor, a ne primaju stipendije po nekoj drugoj osnovi.

Vrijedi istaknuti i da Općina Lobor, osim za stipendije, svake godine za obrazovanje izdvaja
značajna sredstva
i svoje učenike prati u svim segmentima te njima i njihovim roditeljima pomaže na brojne načine. Naime, osnovnoškolcima Općina sufinancira udžbenike i sav potreban materijal, a sufinanciranjem pomažu i kod dodatnih aktivnosti koje škola provodi.
Svim srednjoškolcima sufinanciran je prijevoz, kao i smještaj u učeničkim domovima.

“Iz godine u godinu, trudimo se stvoriti što bolje uvjete za obrazovanje na našem području i
vjerujem da u tome uspijevamo,” – zaključila je načelnica Jembrih.

zip.com.hr 19.12.2022.

Continue Reading

Aktualno