Connect with us

Institucije

NA VELEUČILIŠTU HRVATSKO ZAGORJE KRAPINA POČELA NOVA AKADEMSKA GODINA – upisan daleko najveći broj studenta do sada

U ponedjeljak, 03. listopada 2022. održan je uvodni sat u Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina čime je započela nova akademska godina 2022/2023. i to za sve studente prve godine smjerova: Informatika, Prometna logistika i Operativni menadžment.

Velik doprinos unapređenju gospodarskog i socijalnog statusa u cijeloj županiji daje rad i djelovanje Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina. Osim što pružaju mladima priliku za visoko obrazovanje bez plaćanja, što je veliko olakšanje roditeljima, osiguravaju im raznim aktivnostima i bolju kvalitetu života, a vjeruju i da se dio visokoobrazovanih stručnjaka zadržava tj. zapošljava u Krapinsko – zagorskoj županiji.

Dekan VHZK, Nenad Sikirica mag. ing. el., viši pred. upoznao je studente sa profesorima i suradnicima koji će održavati nastavu, poviješću Veleučilišta, planom rada i tijekom nastave, terminima održavanja nastave, kao i svim ostalim podacima koji su studentima potrebni, kako bi se lakše snašli na samom početku studiranja. Osim samog studiranja, Veleučilište se može pohvaliti i Inovacijskim centrom unutar Poduzetničkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije što omogućuje brojnim studentima uvid u sve ono što im je potrebno kako bi razvili sve svoje ideje i nakon studiranja ih realizirali u nekom poduzeću ili svome vlastitom.  

Prodekan za nastavu mr. sc. Robert Spudić, viši pred. pobliže je svima objasnio što znači sustav školovanja tzv. ECTS sustav, što znače studentska opterećenja, a prezentirao je i plan rada, kako je planiran tijek nastave i u kojim terminima se nastava održava. Nastava se odvija u poslijepodnevnim satima, od 14,30 od 21,30 sati, što omogućava izvanrednim studentima i obavljanje svog posla, ali i mnogim redovnim studentima takvo odvijanje predavanja odgovara jer mogu potražiti zaposlenje preko Student servisa.

Sa informacijskim sustavima studente je upoznao prof. Stjepan Šalković,  univ.spec., pred. i upozorio ih na neke greške koje im se mogu dogoditi u samom početku, ako ozbiljno ne prionu poslu od prvog dana studiranja.

Radovan Cesarec, prof., pred. upoznao je nove studente sa pravilima vezano za predmet koji nekad studenti zanemare, a koji je jako bitan, posebice sad nakon pandemije COVID-19 . Tjelesna i zdravstvena kultura važna je jer “u zdravom tijelu je zdrav duh”, svi su postali svjesniji da je vježbanje i boravak u prirodi važno za zdravlje studenata, pa i svih nas.

“Danas smo započeli sa akademskom godinom 2022/23. uvodnim satom za sve studente koji ove godine prvi puta upisuju naš Fakultet, tu su uglavnom studenti prve godine i neto prelaznika sa drugih fakulteta, negdje oko 120 studenata. Jako smo zadovoljni time budući je to daleko najveći broj studenta koje smo do sada ikada upisali i on je na neki način i potvrda kvalitete našeg rada u proteklom periodu, – istaknuo je dekan Nenad Sikirica na samom kraju uvodnog sata te dodao: “Mi još uvijek imamo otvoreno upise za sve studente koji su završili četverogodišnju školu i položili ispite državne mature. Zainteresirani se mogu prijaviti putem našeg weba ili osobno doći u prostore Veleučilišta do 15. listopada ove godine, “- naglasio je Sikirica.

Studentima se obratila i ravnateljica Gradske knjižnice Krapina Maja Vukina Bogović sa pozivom da posjete knjižnicu, da čitaju i da nabave potrebnu literaturu, a i da koriste prostor knjižnice za učenje i druženje.

Moramo istaknuti da Veleučilište hrvatsko zagorje Krapina uz studiranje, Inovacijski centar, uz podizanje studentskog standarda, ostvaruje i iznimnu međunarodnu znanstvenu suradnju s brojnim dionicima akademske zajednice gdje je Veleučilište predvodnik mnogim stvarima u Hrvatskoj i od nekih većih Sveučilišta. Radi se o inteligentnim transportnim sustavima, inteligentnim vozilima, pametnim prometnicama, samohodnim dronovima i još o mnogim stvarima kao što je i 5G mreža.

sleljak/zip.com.hr 03.10.2022.

Continue Reading

Aktualno