Connect with us

Najave i događanja

DANAS IZVLAČENJE STARTNIH BROJEVA ZA UTRKU SNJEŽNE KRALJICE – krenite u Zagreb

Danas (utorak) 03. siječnja od 18 do 19 sati održat će se izvlačenje ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, ulaz je za sve građane besplatan.

Ovogodišnja ceremonija javnog izvlačenja startnih brojeva za utrku Snježne kraljice odvit će se u zaista jedinstvenom i potpuno novom izdanju, koje spaja kulturu i sport i to ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta. Hrvatsko narodno kazalište je neobarokna zgrada izgrađena 1895. godine, koja je već više od stoljeća središte kulturnog života Zagreba.

Najboljih 15 slalomašica svijeta pred prekrasnu će zgradu Hrvatskog narodnog kazališta dopratiti likove iz popularnih drama, opera i baleta. Nasuprot Meštrovićeva Zdenca života skijašice će izvlačiti brojeve za prvu od dvije sljemenske utrke koje će voziti sutra 4. siječnja i u četvrtak 5. siječnja, a tome će pomoći voditelji Mila Horvat i Ivica Blažičko koji će nakratko porazgovarati sa svakim od skijašica. Bit će to idealna prilika da publika nakon dviju pandemijskih godina ponovno pozdravi najbolje skijašice svijeta, a posebno hrvatske predstavnice Leonu Popoviću i Zrinku Ljutić.

Snježna kraljica jedina je utrka Svjetskoga kupa koja se održava u glavnom gradu, pa skijašice imaju jedinstvenu priliku uživati ​​u urbanoj atmosferi uoči iste utrke. Upravo je zato izvlačenje startnih brojeva skijašicama i publici omiljena aktivnost koja prati utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ u Zagrebu.

I proteklih godina ceremonije izvlačenja brojeva bile su spektakularne i okupile velik broj građana. Održavale su se na lokacijama kao što su Trg bana Josipa Jelačića i Trg kralja Tomislava, a mnogi će najviše sjećati kada su se najbolji svjetski skijaši po svojim brojevima spuštali po umjetnoj skijaškoj stazi od Bakačeve do Manduševca ili kad su skijaši i skijašice na klizaljkama izvlačili brojeve na adventskom klizalištu na Tomislavovom trgu.

Ove je godine za izvlačenje startnih brojeva odabrano Hrvatsko narodno kazalište na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu Republike Hrvatske. Snimka izvlačenja bit će prikazana idući dan za vrijeme TV prijenosa utrke, kako bi se osim sportskih događanja promovirala i Zagreb i Hrvatsku kao turističko-kulturne destinacije.

zip.com.hr/snowqueentrophy.com 03.01.2023.

Continue Reading

Aktualno