Connect with us

Infrastruktura

Župan proglasio prirodnu nepogodu za Općinu Desinić

Župan Krapinsko-zagorske županije dana 31. svibnja 2023. godine donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode – klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta za područje Općine Desinić.

Proglašavam prirodnu nepogodu – klizanje, tečenje, odronjavanje i prevrtanje zemljišta, na području Općine Desinić nastalu uslijed obilnih padalina tijekom mjeseca svibnja,  pri čemu su nastale velike materijalne štete na komunalnoj infrastrukturi, nerazvrstanim cestama, građevinskom i poljoprivrednom zemljištu.

Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda ovom se odlukom obvezuje da u roku od osam dana od donošenja ove Odluke zaprimi prijave oštećenika na propisanom obrascu, a najkasnije u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode unese zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta.

Zadužuje se Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda da konačnu procjenu šteta prijavi Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda putem Registra šteta u roku od 50 dana od donošenja ove Odluke.

Županijsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda obvezuje se dostaviti konačnu procjenu štete Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima putem Registra šteta u roku od 60 dana od donošenja Odluke– stoji u objavi Krapinsko-zagorske županije.

zip.com.hr 31.05.2023.

Continue Reading

Aktualno