Connect with us

Infrastruktura

Započela prenamjena “Stare škole” u Kulturni centar u Bedekovčini

Započeli su radovi na projektu: Rekonstrukcija i promjena namjene zgrade „stare škole“ u zgradu Kulturnog centra, vrijednost ugovorenih radova je 1.408.778,27 eura odnosno 10.614.439,88 kuna.

Kako nam je kazao načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, projekt se odnosi na rekonstrukciju postojeće zgrade stare osnovne škole u postojećim tlocrtnim gabaritima u prostor za rad Kulturnog centra. U projektiranoj zgradi Kulturnog centra bit će smješteni prostori i spremišta za lokalne udruge, sanitarni čvorovi, čajne kuhinje, višenamjenska dvorana s pripadajućom ostavom i prostorom za pripremu hrane, a u blizini građevine uredit će se i 9 parkirališnih mjesta.

Kulturni centar bit će javne i društvene namjene te će se prenamjenom zgrade stare škole u kulturni centar poboljšati uvjeti za izvođenje raznih kulturnih aktivnosti na području Općine Bedekovčina, što će rezultirati unaprjeđenjem kvalitete života stanovnika na ovom području. Dostatnim prostorima stvorit će se novo mjesto za kreiranje, razvoj i poticanje kulturnog stvaralaštva na području Bedekovčine.

zip.com.hr 27.04.2023.

Continue Reading

Aktualno