Connect with us

Institucije

SUPER VIJEST ZA RODITELJE! Kreće projektiranje i izgradnja novog vrtića u Krapini

U petak, 12. siječnja 2024. u Gradskoj vijećnici Grada Krapine potpisan je Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije u okviru projekta „Izgradnja i opremanje područnog vrtića s kuhinjom u Gradu Krapini“.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović i Jerko Bošković, direktor tvrtke BUILDING d.o.o., Varaždin.

Krapinski gradonačelnik i saborski zastupnik Zoran Gregurović objasnio je kako se Grad prijavio na natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za projekt izgradnje i opremanja područnog vrtića s kuhinjom u gradu Krapini, te su im temeljem Javnog poziva dodijeljena sredstva u iznosu od 1.815,648 eura.

-Što se tiče samog projekta, Ugovor sa Ministarstvom je potpisan u travnju prošle godine, i nakon toga su krenule pripremne radnje, napravljeno je idejno rješenje i projekt, napravljena je geomehanika i nakon toga je u suradnji sa REGEA-om i drugim partnerima napravljen projektni zadatak, raspisan je postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije do ishođenja građevinske dozvole. U postupku javne nabave najbolja je bila tvrtka BUILDING d.o.o. iz Varaždina s kojim danas potpisujemo Ugovor za projektiranje. Vrijednost Ugovora je 52.500 eura sa PDV om- pojasnio je Gregurović.

Kazao je i kako nakon potpisivanja Ugovori slijedi sastanak, nakon kojeg kreću odmah sa realizacijom Ugovora, te da će do proljeća projektna dokumentacija biti gotova, nakon čega po ishođenju građevinske dozvole planiraju raspisati postupak Javne nabave za samu izgradnju.

– S obzirom na nedostatak kapaciteta u vrtićima, bitna nam je brzina gradnje. Zbog toga smo se odlučili da ćemo ići na modularni tip gradnje. Sam vrtić će se projektirati za kapacitet 10 grupa, od toga 4 jasličke i 6 vrtićkih za 168 djece, tako da ćemo tu dobiti uistinu jedan dobar kapacitet- pojasnio je Gregurović te dodao da se vrtić projektira da bude samoodrživ.

Dodao je i da što se tiće gradskog dječjeg vrtića, to je najstariji vrtić u Krapinsko zagorskoj županiji, te kako unatoč povećanju kapaciteta, otvaranju privatnih vrtića i smještaja za djecu na području grada Krapine, potrebe su i dalje velike, kapaciteti su puni, a pritisak i zahtjevi za upis u gradski vrtić veliki.

-Na ovaj način ćemo sigurno riješiti jedan veliki dio problema. Postoji još jedan problem, a to je da neki privatni vrtići neosnovano dižu cijene, i tu su zasigurno najviše na udaru roditelji s područja grada. Da bi im na neki način pomogli, u pripremi je izmjena odluke o sufinanciranju boravka djece u vrtićima, pa će se tako već od veljače roditeljima čija su djeca u privatnim vrtićima olakšatinajavio je Gregurović te kazao kako se nada da će upisi za upis u novi vrtić biti mogući krajem ove godine.

Jerko Bošković, direktor tvrtke BUILDING d.o.o. je napomenuo kako je veliki dio posla odrađen tako da će oni u kratkom roku odraditi odgovorni posao razrade projekta.

-Mi kao tvrtka smo radili puno ovakvih projekata novogradnji i dogradnji, makar nam je najveći fokus na rekonstrukcijama, imamo dosta iskustva s vrtićima i montažnim vrtićima poput ovoga, te se veselimo i zahvaljujemo na prilici koja nam je pružena i svjesni smo problematike u gradu, koja je ista u većini gradova, a to je nedostatak kapaciteta u vrtićima- rekao je Bošković. 

tleljak/zip.com.hr 12.01.2024.

Continue Reading

Aktualno