Connect with us

Institucije

„Potpora za zapošljavanje Posao+“ – “Počinjemo promociju novih mjera u suradnji sa partnerima” – poručio Vukmanić, predstojnik HZZ-a PU Krapina

Hrvatski zavod za zapošljavanje nastavlja s provedbom mjera aktivne politike zapošljavanja te programa vaučera s naglaskom na zapošljavanje i obrazovanje ranjivih skupina za tzv. zelene i digitalne poslove i tijekom 2024. godine.

-Za zapošljavanje nezaposlenih osoba na zelenim i digitalnim radnim mjestima poslodavac može ostvariti veći financijski iznos sredstava. Ove godine, uvedena je i nova mjera „Potpora za zapošljavanje Posao+“ pomoću koje poslodavac može zaposliti nezaposlenu osobu uz 100 % financiranje HZZ-a. Provedbom mjera aktivne politike zapošljavanja potiče se i usmjerava korisnike na aktivno uključivanje i oblikovanje tržišta rada – kazao je Goran Vukmanić, predstojnik HZZ-a Područni ured Krapina.

Kako bi prezentirali uvjete za korištenje mjera te financijske iznose potpora, Hrvatski zavod
za zapošljavanje Područni ured Krapina tijekom veljače i ožujka održat će promociju mjera na različitim lokacijama unutar županije i putem webinara, a za termine i ostale pojedinosti zainteresirani se mogu obratiti organizatorici promocija Tanji Frljužec na broj telefona 382-264 ili putem e-maila: [email protected].

Promocija mjera započet će 26. veljače u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Krapina i Gradom Krapina u Krapini, Magistratska ulica 2, s početkom u 9,00 sati. Poslodavci i ostali sudionici moći će neposredno dobiti odgovore na sva operativna pitanja i nejasnoće vezane uz korištenje i dodjelu potpora iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Mjere aktivne politike zapošljavanja usmjerene su na: poticanje zapošljavanja ili samozapošljavanja; stjecanje prvog radnog iskustva; obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih; usavršavanje / prekvalifikacije zaposlenih; očuvanje radnih mjesta, povećanje konkurentnosti te poticanje mobilnosti radne snage.

zip.com.hr 14.02.2024.

Continue Reading

Aktualno