Connect with us

Institucije

Potpisani ugovori o dodjeli sredstava: 352.750 eura za rad Poduzetničkog centra KZŽ

Župan Željko Kolar i direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša su 11. siječnja 2024. godine, potpisali ugovore o osiguranju sredstava za provođenje aktivnosti rada Poduzetničkog centra KZŽ za 2024. godinu i za doznačivanje novčanih sredstava za obavljanje poslova upravljanja Poslovno tehnološkim inkubatorom Krapinsko-zagorske županije.

Krapinsko-zagorska županija ovim ugovorima Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije dodjeljuje 352.750 eura, od čega se 234 tisuće odnosi na sredstva za obavljanje poslova upravljanja Poslovno tehnološkim inkubatorom Krapinsko- zagorske županije te  118.750 eura za sufinanciranje rada Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije.

Župan Željko Kolar istaknuo je da Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije osigurava profesionalne, savjetodavne i stručne usluge obrtnicima i poduzetnicima u svim fazama razvoja i u svim područjima poslovanja.

-Kao posebno vrijedan rezultat njihovog rada ističem razvoj  platforme za privlačenje investicija i promociju investicijskih mogućnosti „Invest in Zagorje“ koja je i dio nacionalne inicijative, ali sa jedinstvenom uslugom – virtualnim asistentom za razgovor u čijoj pozadini je umjetna inteligencija. Platforma pruža informacije o potencijalnim poslovnim prilikama, investicijskim projektima, potporama za ulaganje, a sve u cilju lakše realizacije ulaganja na području Krapinsko-zagorske županije. Na jednom mjestu lako se pronalaze kontakti i resursi potrebni za ostvarivanje investicija kao i odgovor na pitanje zašto ulagati u Krapinsko-zagorsku županiju- rekao je župan Kolar te dodao da Krapinsko-zagorska županija stalno radi na podizanju kvalitete pružanja usluga prateći trendove na tržištu.

-Ulaganjem u rad Poduzetničkog centra radimo na jačanju poduzetničkog okruženja u Krapinsko-zagorskoj županiji, a i šire. Pružanjem mogućnosti smještaja i mentoriranja poduzetnika početnika pridonosimo povećanju poduzetničke aktivnosti na području županije te omogućavamo lakši pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama svima koji su zainteresirani da uđu u svijet poduzetništva, kao i poduzetnicima koji su u fazi razvoja. U cilju daljnjeg razvoja kvalitete usluga i specijalizacije nastavljamo i ove godine sa sufinanciranjem rada poduzetničkog centra i poslovnog inkubatora kako bi i ona ovaj način pridonijeli rastu i razvoju gospodarstva-poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

-Ova potpora omogućava nam da nastavimo s provođenjem ključnih inicijativa koje snažno podupiru razvoj našeg poduzetničkog ekosustava. Nastavljamo vođenje Inicijative INVEST IN ZAGORJE s ciljem poticanja investicija i potpore poduzetnicima u Zagorju. Uz to, uvodimo nove poduzetničke programe te predstavljamo Poduzetničku akademiju kao sveobuhvatni set edukacija namijenjen poduzetnicima, kako početnicima tako i iskusnima. U inkubatoru pružamo podršku početnicima u pokretanju vlastitog poslovanja. Aktivno ih povezujemo s regionalnim, nacionalnim i međunarodnim mrežama, osiguravamo mentorsku podršku te održavamo infrastrukturu inkubatora kako bi i dalje bio reprezentativan za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju-rekla je direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša te naglasila kako je vjetar u leđa od strane Županije ključan za jačanje poduzetničke scene Zagorja.

default

Potpisivanje ugovora održano je u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini.

Više o radu i uslugama Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije pronađite ovdje: https://poduzetnickicentar-kzz.hr/

zip.com.hr/kzz.hr 14.01.2024.

Continue Reading

Aktualno