Connect with us

Infrastruktura

„Nema zimskog sna u Općini Pušća – aktivno radimo i pratimo gdje prijaviti koje projekte“ – poručio načelnik Bernardić

U Općini Pušća nema stajanja sa radovima, aktivno se radi na komunalnoj infrastrukturi, projektiranju novih projekata, a najvažnije je što je konačno krenula izgradnja nogostupa u Gornjoj Pušći.

Kako je kazao načelnik Filip Bernardić, osjeća se pad prometa zbog ukidanja prireza, ali tek je početak godine i nema stajanja sa radovima. Izgradnja nogostupa je krenula i samo mali dio proračuna ide na ove radove.

Nogostup u Gornjoj Pušći bila je jedna crna točka, nekih 350 metara dužine, jedini dio glavne ceste u Pušći koji nije bio povezan nogostupom i velik broj djece je na tom dijelu sudjeluju u prometu, idu na bus i u svi pravcima, tako da nam je to bilo važno. Radovi prema procjeni trebali bi trajati oko 45 dana, maksimalno 60 dana, a vrijednost investicije je 127 tisuća eura – istaknuo je Bernardić te zahvalio na sufinanciranju Zagrebačkoj županiji u iznosu od 40 tisuća eura i Centru vozila Hrvatska koji su sudjelovali sa 47 tisuća eura.

-Mi težimo da većinu projekata koje provodimo tražimo vanjske načine sufinanciranja, da li je to Europska unija ili kroz Županiju ili naša ministarstva, te vjerujem da će i ova godina bitu uspješna po tom pitanju. Moram podsjetiti na prošlu godinu i 3 milijuna eura 100% financirano iz Fonda solidarnosti i 18 lokacija koje smo time odradili – naglasio je načelnik.

Također je dodao da se projektiraju i projekti visoko izgradnje, projektira se vrtić, tržnica, ide i sanacija i rekonstrukcija cesta, pa se planira javljanje na natječaje.

Nema zimskog sna, aktivno radimo i pratimo gdje prijaviti koje projekte. Biciklistička staza se završava, finaliziramo i planiramo svečano otvorenje na proljeće, vjerojatno oko proslave Dana općine. Pripremamo zaista zanimljive i atraktivne programe, proslava bude sigurno nekih desetak dana trajala i trudit ćemo da zadovoljimo sve kriterije naših sumještana i gostiju. Planiramo sa atraktivnim sadržajima postići prepoznatljivost i u cijeloj županiji, pa i na nacionalnom nivou – poručio je Bernardić.

sleljak/zip.com.hr 26.01.2024.

Continue Reading

Aktualno