Connect with us

Institucije

“Nabava ove opreme je još jedan dokaz da VZ Grada Krapine i Grad Krapina brinu o sigurnosti naših sugrađana”- poručio je gradonačelnik Gregurović

U utorak, 16. siječnja 2024. godine je kod vatrogasne garaže u Mihaljekovom Jarku u Krapini, održana podjela vatrogasne opreme za dobrovoljna vatrogasna društva na nivou Grada Krapine.

Vjekoslav Kranjčec, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine kazao je da je dio opreme nabavljen sredstvima iz Grada, dok je drugi dio opreme nabavljen preko EU fondova.

-Sada smo sve to stavili na jedno mjesto i razdijelit ćemo DVD-ima na području grada Krapine koji nemaju toliko opreme. Vrijednost opreme je velika i jako nam je bitna, pošto na žalost kao što svi znamo ima sve više tehničkih intervencija, što iziskuje više opreme, više edukacija naših djelatnika i više novaca- rekao je Kranjčec te zahvalio gradonačelniku Greguroviću koji ih stalno prati, i zahvaljujući tom se prema riječima Kranjčeca, Vatrogasna zajednica Grada Krapine toliko opremila da nema straha za bilo kakve intervencije i bilo kakvu ugrozu.

Da VZ Grada Krapine djeluje na području 47,7 kvadratnih kilometara i 12,5 tisuća stanovnika rekako je zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Krapine Daniel Pelin.

-U VZ Grada Krapine su uključeni JVP Grada Krapine, DVD Krapina, DVD Donja Šemnica, DVD Škarićevo i DVD Lepajci. Raspolažemo ukupno sa 85 operativnih članova i na raspologanju nam je 18 vatrogasnih vozila. U 2023. godini imali smo 113 intervencija, od čega su 92 tehničke intervencije, tako da ova vatrogasna oprema koju ćemo podijeliti društvima će im puno značiti da bi lakše djelovali i pružili našim građanima veću sigurnost- naglasio je Pelin te dodao kako je ukupna vrijednost nove opreme oko 90 tisuća eura.

Gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović istaknuo je da su unatrag nekoliko godina uložena značajna sredstva, ne samo u JVP, već i u sva dobrovoljna Vatrogasna društva na području Grada.

Nije se uložilo samo u nabavu opreme, uložilo se i u uređenje objekata, poput rekonstrukcije Vatrogasnog doma DVD-a Krapina, rekonstrukcije i izgradnje garaže i uređenja Vatrogasnog doma u Škarićevom, uređenja fasade i jednog dijela stolarije na Vatrogasnom domu u Lepajcima i u Donjoj Šemnici. Kontinuirano se ulaže u opremu i ja moram tu s ponosom istaknuti nakon onog potresa i u Zagrebu, a pogotovo u Petrinji, JVP Grada Krapine, naš DVD kao i GDCK Krapina, bili su prvi iz naše županije na potresom pogođenim područjima- naglasio je Gregurović dodavši kako osim što su kontinuirano pomagali u račišćavanju terena, pararelno su radili i ovdje na području Grada gdje je bilo dosta intervencija što se tiče urušavanja dimnjaka.

-Znamo da smo imali jednu zahtjevniju situaciju kod Osnovne škole Ljudevit Gaj, gdje su se malo pomalo morali uklanjati oni dimnjaci koji su stradali. To je bilo zahtjevno jer je tamo velik broj djece i tu su uistinu odradili stvarno veliki posao, i ja im na tome zahvaljujem i čestitam. Nabava ove opreme je samo još jedan dokaz da i VZ Grada Krapine, kao i Grad Krapina brinu o sigurnosti naših sugrađanarekao je Gregurović.

Kazao je i kako u zadnje vrijeme više nisu intervencije što su nekad bile, poput požara, već su tu i sve druge vrste tehničkih intervencija, a sustav civilne zaštite na području županije prvenstveno čine vatrogasci.

– Za bilo kakav događaj, za bilo kakvu intervenciju prvo zovemo vatrogasce, a onda su svi oni drugi koji se priključuju tome, ali vatrogasci su ti koji su prvi tu, stoga im treba zahvaliti, treba im pomoći u nabavi opreme, ali isto tako dati i sav support koji im je potreban. Grad Krapina kontinuirano osigurava sredstva za rad i sigurno ćemo tako nastaviti i dalje- zaključio je Gregurović.

tleljak/zip.com.hr 16.01.2024.

Continue Reading

Aktualno