Connect with us

Društvo

Načelnik Bernardić napravio je rezime investicija i najavio nove projekte

Općina Pušća proslavila je svoj Dan, a povodom toga se načelnik Filip Bernardić osvrnuo na dosadašnji rad, ali i na buduće projekte.

Općina Pušća obilježila je svoj Dan na blagdan svetog Florijana. Načelnik općine je tom prilikom istaknuo neke prošle, ali i buduće projekte. Naglasio je kako je godina bila uistinu dinamična te prožeta brojnim projektima, koji su odlično realizirani.

Najviše sredstava dobiveno je od Europske unije, iz Fonda solidarnosti za sanaciju klizišta i cesta, čiji je iznos oko 3,5 milijuna eura, što je tri puta više nego izvorni proračun Općine. Radovi kako naglašava idu u dobrom smjeru te dobrom dinamikom pa se pregovara i o dodatnim sredstvima i novim radovima.

Načelnik je izdvojio izgradnju biciklističko-pješačke staze koja će povezati Zaprešić s Pušćom, čija je vrijednost 8,5 milijuna kuna. Projekt se financira europskim sredstvima, a radovi bi trebali završiti do kraja lipnja. Isto tako je istaknuo kako su uređene tri dionice cesta u Pušći te ograda na groblju, a te su investicije realizirane uz potporu Zagrebačke županije.

Budući planovi uključivat će izgradnju nogostupa i asfaltiranje cesta, a isto tako se planiraju novi projekti.

zip.com.hr 09.05.2023.

Continue Reading

Aktualno